Home Trouwdag Wie mag jouw grote dag vereeuwigen?

Wie mag jouw grote dag vereeuwigen?

by Redactie

De allermooiste dag van je leven wil je keer op keer opnieuw kunnen beleven. Een trouwfotograaf zorgt ervoor dat jij, wanneer je maar wilt, met volle teugen kunt genieten van je huwelijk. Een bruiloftsreportage is een kostbaar bezit wat je de rest van je leven zult koesteren. Daarom zoek jij samen met je partner jullie fotograaf met de grootste zorg uit. Waar moet je allemaal rekening mee houden en op welke kosten moet je voorbereid zijn? Wij zetten een aantal punten op een rijtje.

Wat kost een gemiddelde bruidsfotograaf?

De meeste fotografen rekenen wel op een minimaal aantal uren. In de meeste gevallen ligt dat rond de vijf. Qua prijs per uur moet je ongeveer rekenen op een bedrag tussen de 75 en 125 euro. Het precieze bedrag hangt natuurlijk af van een aantal verschillende zaken. Zo rekenen populaire fotografen  en fotografen met meer ervaring logischerwijs een hoger bedrag voor hun diensten. Ook speelt de hoeveelheid tijd voor de nabewerking een rol, evenals de manier waarop jouw trouwreportage wordt aangeleverd. Een foto-album is een stuk duurder dan enkel en alleen digitale foto’s.

Bepaal jouw stijl

Fotografie is een vorm van kunst en dat betekent dus ook dat iedere trouwfotograaf een bruidsreportage anders aanpakt. Zijn of haar stijl en manier van fotograferen moet jou dus zeker aanspreken, want je zult deze terugzien in al jouw foto’s. Zet dus samen met je partner duidelijk op een rijtje wat jullie zouden willen. Elke fotograaf weet zijn of haar stijl prima te verwoorden. Jij en je partner bepalen of jullie je liefde op die manier in beeld gebracht willen hebben.

Kennismaken met de fotograaf

Tijdens een afspraak met een fotograaf kunnen jullie kennismaken en vertellen wat jullie wensen zijn. De fotograaf zal op zijn beurt uitleggen wat zijn aanpak is. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met de fotograaf en dat je je op je gemak voelt. Tenslotte moet je op de grote dag moeiteloos jouw mooiste glimlach tevoorschijn kunnen toveren. En dat lukt alleen als jouw fotograaf een prettige atmosfeer weet te creëeren. Niet in de laatste plaats is zo een kennismaking ook een goede gelegenheid om enkele van zijn of haar reportages in te zien.

De locatie van de fotoshoot

Het allerbelangrijkste is dat de locatie van je fotoshoot aansluit bij de stijl van je trouwfeest. Als je dan zometeen je album doorbladert, is het een mooi geheel. In Nederland moet je natuurlijk ook altijd rekening houden met onvoorziene weersomstandigheden. Daarom kiezen de meeste stellen voor een binnenlocatie. Veilig, want zo weet je dat de fotosessie niet letterlijk en figuurlijk in het water zal vallen. Wel is het leuk als die binnenlocatie ook mogelijkheden heeft om tóch ook buiten wat foto’s te schieten, mocht het stralend weer zijn.

You may also like