Home Sieraden Welke sieraden draag je als bruid?

Welke sieraden draag je als bruid?

by Redactie
Welke sieraden draag je als bruid

De sieraden die jij op je bruiloft draagt, zetten de puntjes op de i. Je straalt al in je prachtige bruidsjurk, maar je accessoires maken het helemaal af. Het uitkiezen van eventuele sieraden doe je dan ook in een van de laatste fases in de voorbereidingen wat je outfit betreft. Zij vullen het grote geheel namelijk aan. En dat aanvullen is belangrijk om te onthouden. Sieraden mogen nooit de boventoon voeren en de aandacht afleiden van jouw bruidskleding.

Parels voor een klassieke, elegante uitstraling

Ben je niet vies van een glimmertje, dan zijn diamanten het helemaal voor jou. Vind je sieraden echter al gauw teveel van het goede en houd je het liever wat ingetogener? Dan zijn parels voor jou een betere keuze. Parels geven een chique uitstraling en zijn tijdloos. Zeker de parelketting doet voor geen enkel ander sieraad onder. Hoewel ze een tijdlang een wat stoffig imago hadden, hebben ze inmiddels weer bewezen dat ze nooit uit de mode raken.

Sieraden voor de klassieke bruid

De klassieke bruid kiest vaak voor geelgoud en witgoud. Er bestaat vaak nogal wat verwarring over wat die twee nou precies inhouden. Geelgoud is de kleur die je als goud kent. Witgoud is hetzelfde materiaal, alleen wordt deze bewerkt tot een lichtere kleur. Vanwege dat arbeidsproces zie je dan ook vaak dat sieraden van witgoud wat duurder zijn dan die van geelgoud. Wanneer je voor klassieke bruiloftssieraden naar een juwelier gaat, is het vaak mogelijk om een set aan te schaffen. Zo weet je zeker dat alle onderdelen perfect bij elkaar passen!

De moderne look

Is de klassieke look niks voor jou? Voel je dan ook vooral niet verplicht om sieraden van deze soort te dragen. Er is geen wet die voorschrijft hoe jij er als bruid uit moet zien. Net als je trouwjurk betreft, kies jij waar je jezelf het beste bij voelt. Daarom kun je ook prima moderne sieraden dragen op jouw trouwdag. Vergeet ook vooral niet dat het dragen van moderne sieraden elegantie echt niet uitsluit. Ook voor moderne bruidssieraden geldt dat deze vaak als set kunnen worden aangekocht.

Voor de vintage bruid

Laat jij je door geen enkele van bovenstaande stijlen beschrijven maar ben jij juist een echte vintage bruid? Geen zorgen. Ook daarvoor bestaan tegenwoordig talloze opties. Vintage is een trend die de laatste jaren ook in Nederland sterk in opkomst is en zich het beste laat beschrijven door de woorden elegant, origineel en nostalgisch. De meeste kledingstukken –ook bruidsjurken- in vintagestijl zijn gebaseerd op mode vanaf de jaren ’20 tot de jaren ’70. Sieraden die bij deze stijl passen, zijn vaak gekleurd en bestaan ook uit kralen en bedeltjes.

You may also like