Home Benodigdheden Welke cadeaus geef jij op je huwelijksdag?

Welke cadeaus geef jij op je huwelijksdag?

by Redactie

Op je huwelijksdag mag het aan cadeaus niet ontbreken. Niet alleen verwennen de gasten jou met hun met zorg uitgezochte presentjes (of envelopjes), ook jij geeft op je beurt wat terug. Aan elke gast in de vorm van een bedankje wanneer ze het feest verlaten. Maar sommige genodigden zet je extra in het zonnetje. Bijvoorbeeld je getuigen of de ceremoniemeester. Ook kun je je aanstaande partner met een cadeautje verrassen. Hieronder zetten we een aantal leuke ideetje op een rijtje.

Een symbool van liefde voor je partner

Laten we beginnen met de belangrijkste persoon, je aanstaande partner. Er bestaan tal van mogelijkheden om hem of haar een mooi cadeau te geven. Een populaire keuze is het sieraad. Ook al schuif je zometeen een prachtige ring om de vinger van je partner, een ander juweel blijft zijn waarde onverminderd houden. Ben je echt romantisch? Dan kun je het ook nog laten graveren. Wil je helemaal op de romantische toer gaan? Schrijf dan een liefdesbrief aan je partner die je op de ochtend van de bruiloft aan hem of haar voorleest.

Een presentje voor de getuigen

De getuige geeft door middel van zijn handtekening symbolische goedkeuring voor jullie echtverbintenis. Behalve dat diegene op je trouwdag aan je zijde staat, is het iemand waarvoor dat de rest van je leven ook geldt. Getuigen zijn niet zomaar gasten. Reden des te meer om ze te verwennen met een mooi cadeau. Het hoeft niet groot of duur te zijn, het gaat om de waardering die je ermee uitspreekt. Extra bijzonder maak je het door het te personaliseren. Dit kun je met onder andere handdoeken, wijnglazen of een flesje drank doen.

Een symbool van dank voor de ceremoniemeester

Ook aan de ceremoniemeester(s) wil jij je dankbaarheid kenbaar maken. Net zoals de getuigen is dit niet zomaar iemand, maar een persoon die een belangrijke rol in jouw leven speelt. Vaak is het een goede vriend of vriendin, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wie het ook is, zeker is dat diegene een hoop tijd en moeite heeft gestoken in jouw bruiloft. Een ceremoniemeester trakteer bijvoorbeeld je op een gepersonaliseerd cadeau. Maar ook kun je een wellness arrangement of leuk dagje weg geven. Zodat hij of zij kan ontspannen na deze drukke periode!

De trouwbedankjes aan het eind van het feest

Je laat geen enkele gast met lege handen van je bruiloft vertrekken. Met een zogeheten bedankje uit je je blijk van waardering voor hun komst en geef je ze tegelijkertijd iets wat ze herinnert aan deze dag. Je kunt ervoor kiezen om algemene trouwbedankjes uit te delen, of ze zelf te maken. Dat laatste gebeurt bijna alleen op kleine bruiloften. Wil je er echt iets persoonlijks van maken, dan kun je ze ook nog eens (laten) personaliseren.

You may also like