Home Eten Wat serveer je op je bruiloft?

Wat serveer je op je bruiloft?

by Redactie

Op jouw huwelijksdag mag het natuurlijk niet ontbreken aan lekker eten en drinken. Je wilt je gasten én jezelf op deze bijzondere dag zoveel mogelijk verwennen. Omdat smaken verschillen, kan het nog best lastig zijn om keuzes te maken. Je probeert om voor iedereen te denken, maar moet daarbij ook jezelf niet uit het oog verliezen. Deze dag draait om jou en je partner, dus kies ook vooral waar jullie van smullen. En misschien is er wel een gerecht dat jullie perfect symboliseert?

In-house catering of zelf regelen?

Of je de catering nu geheel uit handen geeft aan de feestlocatie, of je het zelf organiseert, beiden komen zo met hun voordelen. Geeft het regelen van de bruiloft je al voldoende spanning, dan is het fijn om dit onderdeel aan de locatie over te laten. Zij hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten hoe ze dit professioneel aan moeten pakken. Het voordeel van het zelf regelen van de catering, is dat je hierbij een wat dikkere vinger in de pap hebt. Zo kun je het menu nóg beter afstemmen op jouw wensen en voorkeuren.

Lees alles over het bereiden van recepten op Kooktijdschrift.nl

Vegetariërs, veganisten, dieetwensen en allergieën

Zeker als je een groot aantal gasten op je bruiloft verwacht, kan het niet anders dan dat er genodigden bij zijn die zich aan een bepaald dieet (moeten) houden. Het is dan ook belangrijk dat je van tevoren inventariseert waar je rekening mee moet houden. Dit betekent natuurlijk niet dat je het hele menu aan moet passen. Bij een sit-down diner kun je voor deze gasten een apart menu laten serveren. En kies je voor die barbecue of een buffet? Dan zorg je dat er voor deze gasten aparte producten klaarstaan.

Wanneer je het low-budget wilt houden

Wanneer je een low-budget bruiloft organiseert, probeer je ook wat eten betreft zo min mogelijk uit te geven. En dat is best een uitdaging, want het diner geldt als één van de grootste kostenposten van de dag. Daarom vergt het besparen op dit vlak behoorlijk veel research vooraf. Een eenvoudige manier om flink wat te besparen, is om één gang van het menu te schrappen. Zeker wanneer je een groot aantal gasten uitnodigt, kan dit het kostenplaatje behoorlijk verlichten. Maar ook kun je in plaats van een diner voor een buffet of barbecue kiezen.

De hapjes op het feest

Eten gaat op een bruiloft bijna de hele dag door. De daggasten die met een goed gevulde maag opstaan van tafel, kunnen op het feest vaak weer rekenen op enkele lekkere hapjes. Je kunt er helemaal zelf voor kiezen hoe deze ’s avonds geserveerd moeten worden. Zo kun je ze laten serveren door het personeel van de feestlocatie, maar ook kun je een frietkraam, haringkar of mobiele pizzeria laten aanrukken. Zo een extra verschijning betekent voor je gasten entertainment en smullen tegelijk!

You may also like