Home Kleding Wat draag je als man naar een bruiloft?

Wat draag je als man naar een bruiloft?

by Redactie

Heb je binnenkort een bruiloft waar je naar toe moet? Wat zou je als man dan dragen? Vaak kiezen we voor de nette overhemden. Je wil graag de juiste kleding dragen en daarom geven wij je tips. Je moet uiteraard wel even kijken naar de dresscode die soms wordt aangegeven op de uitnodiging. Maar er zijn mogelijkheden genoeg voor jou om uit te kiezen.

Outfit kiezen, de mogelijkheden

Iedereen die naar een bruiloft gaat zal extra zijn best doen om er goed uit te kunnen zien. Het is mogelijk dat het bruidspaar een dresscode hanteert op de bruiloft. Tijdens een bruiloft dragen de meeste mannen een net pak. Dit kan heel chique zijn, maar dat hangt af van de dresscode en ook van de wensen die het bruidspaar heeft.

Wat wordt bedoeld met Black Tie?

Als je uitgenodigd bent op een bruiloft en de dresscode is Black Tie, dan wil dat zeggen dat ze je verwachten in een zwarte smoking. Vroeger was het echt zwart, maar nu mag dat ook een andere kleur zijn. Zo wordt er ook vaak gekozen voor donkergroen of voor bordeauxrood. Met name de bruiloften die in de avonden gepland staan, gebruiken de dresscode Black Tie. Je bent pas helemaal ‘compleet’ als je ook nog een zwarte strik draagt. Je zou eventueel ook voor een witte bowtie kunnen gaan, dat is namelijk erg chic en origineel. 

Wat is Tenue de Ville?

Tenue de Ville kan vertaald worden naar stadskleding. Maar dit is niet wat ermee wordt bedoeld als dresscode voor een bruiloft. Het gaat er dan om dat mannen een tweedelig pak dragen. De keuze valt dan met name op traditionele kleuren zoals effen blauw en antraciet grijs. Meestal wordt er ook op een subtiele manier wat meer kleur toegevoegd aan de outfit. 

Smart Casual of liever Summer Chic of Ibiza Chic? 

Het gaat hierbij om de dresscode die staat voor comfort. Een net overhemd en een mooi jasje zijn een goede keuze die bij Smart Casual passen. Bruidsparen kiezen de laatste jaren ook vaak voor de dresscode Ibiza Chic of Summer Chic. Een man draagt dan zomerse kleding die een chic tintje heeft. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan lichte pastelkleuren en aan luchtige stoffen (katoen en linnen bijvoorbeeld). De outfit is compleet met leuke zomerse accessoires zoals een zonnebril. 

Mogelijkheden genoeg dus om je netjes te kleden naar een bruiloft!

You may also like