Home BenodigdhedenTrouwringen Trouwringen kopen

Trouwringen kopen

by Scott
Trouwringen kopen

Trouwringen zijn een symbool van liefde en het is niet zo eenvoudig om de perfecte trouwring te kiezen. Ze moeten tenslotte een leven lang meegaan en alstublieft en ook passen in 20-30 jaar. Maar laten we beginnen met mijn ervaringen en tips over het kopen van trouwringen.

Trouwringen kopen

Ik moet zeggen dat we onze tijd hebben genomen om over trouwringen te beslissen en het was een van de laatste items op de lijst met huwelijksplanning. We hebben van tevoren veel onderzoek gedaan en dat kan ik je aanraden. Aan het begin van de huwelijksplanning heb ik voor ons een Pinterest bord voor trouwringen gemaakt en zo tussendoor steeds nieuwe inspiratie verzameld. Ongeveer 4 maanden voor de bruiloft zijn we actief met de zoektocht begonnen. Dit is een relaxte periode, want je hebt nog genoeg ruimte voor diverse opties en kan eerst vrijblijvend kiezen voor juweliers en goudsmeden.

We hebben onze trouwringen 3 maanden voor de bruiloft besteld. Dit is aan te raden aangezien u niet onder tijdsdruk komt te staan. Kiest u voor een standaardmodel, dan zijn uw ringen binnen ongeveer twee weken klaar om opgehaald te worden. Als u de trouwringen individueel laat maken, kan dit 3-6 weken duren. Daarnaast natuurlijk of het hoogseizoen is en b.v. de stenen zijn momenteel beschikbaar.

Waar trouwringen kopen

Waar trouwringen kopen

We waren lange tijd echt onbeslist over dit punt. U heeft uiteindelijk twee mogelijkheden om trouwringen te kopen: bij een juwelier of bij een goudsmid. Bij speciale goudsmidfabrieken kunt u ook zelf uw trouwringen smeden. Uiteraard kunt u voor beide opties ook terecht in een kantoorboekhandel of uw trouwringen online bestellen. We hebben eigenlijk heel veel mooie modellen online gevonden. Zeker als je op Pinterest zoekt en van Amerikaans design houdt, vind je in Etsy-winkels vaak mooie, moderne en redelijk geprijsde ringen. Maar dat zou voor ons zeker te lastig zijn, want met trouwringen komt er natuurlijk veel geld boven tafel.

Wij kochten onze trouwringen bij 123 Gold en zijn er echt heel tevreden over.

Mijn man had daar al mijn mooie verlovingsring gekocht en aangezien we er super blij mee zijn, kozen we voor deze juwelier. Maar het was ook doorslaggevend dat er veel modellen zijn om te passen en dat je langzamerhand dicht bij je idee van de perfecte trouwring kwam.

Hoe u het juiste materiaal kunt vinden bij het kopen van trouwringen

Wat vroeger klassiek eenvoudig en goud was, is mogelijk in elk materiaal en elke kleur. Er zijn nu talloze variaties voor trouwringen.

Gouden trouwringen – heel traditioneel

De verlovingsring is van witgoud en de trouwring van geelgoud. We hebben ook voor deze combinatie gekozen, hoewel mijn man alleen zilveren polshorloges en sieraden droeg, vooral goud, was hem zeer onbekend. Bij het kopen was het belangrijk voor ons om de juiste goudtint te hebben die goed bij onze huid past. Overigens ziet lichtgoud of roségoud er erg mooi uit op een bleke huid. Overigens dachten we voordat we de trouwringen kochten allebei dat hoe hoger het goudgehalte, hoe beter de kwaliteit. Dit is echter niet correct, want een legering met zilver is altijd nodig voor trouwringen, aangezien puur goud alleen veel te zacht en buigzaam zou zijn. Bij het kopen van gouden trouwringen kiezen de meeste bruidsparen tussen 585 en 750 goud. Om bovengenoemde redenen kozen we voor de 585-variant, want dat was voor ons het mooiere goud. Wanneer u ter plaatse een trouwring koopt, kunt u deze het beste persoonlijk testen en vervolgens beslissen.

Trouwringen in witgoud of zilver

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u kiest voor witgouden trouwringen. Hier heb je het hoogwaardige gouden materiaal, maar nog steeds de zilveren look. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de veel goedkopere optie, trouwringen in zilver. Een beetje uit de mode en populairder bij de oudere generatie zijn tweekleurige trouwringen in bicolor of zelfs driekleurige varianten in driekleur, bijv. Goud, witgoud en titanium.

You may also like