Home Trouwdag Trouwen in Amsterdam

Trouwen in Amsterdam

by Redactie
Op zoek naar de ring, het teken van eeuwige trouw

Trouwen in de grootste stad van ons land, wie wil dat nou niet? En omdat dit de grootste stad van Nederland is, zijn de mogelijkheden eindeloos! Met gigantisch veel stijlvolle locaties, enorm veel mogelijkheden op het gebied van activiteiten en een perfecte infrastructuur voor de grote bruiloft is Amsterdam perfect!

Locatie

Met ongeveer 100 locaties zit er altijd een locatie tussen die bij jullie past. De dag moet natuurlijk perfect zijn! Kies voor een museum wanneer de geschiedenis bij jullie past, of kies voor een luxe hotel wanneer jullie dol zijn op luxe! Een rondvaart is natuurlijk ook mogelijk tussen alle trouwlocaties Amsterdam. Zo zien jij en je gasten de prachtige grachten van onze hoofdstad!

Door het enorme aanbod van de trouwlocaties in Amsterdam is er voor ieder budget iets mogelijk. Daarnaast is het enorm handig wanneer het gros van de gasten in de buurt van Amsterdam wonen. Heb je een familielid of een kennis in het buitenland wonen? Schiphol ligt om de hoek!

Activiteiten

Een huwelijksfeest is uitermate geschikt om leuke activiteiten te plannen. Hiermee voorkom je dat het een lange en saaie zit wordt. Daarom kan het leuk zijn om spellen te organiseren. Op sommige bruiloften is het logisch dat lang niet iedereen elkaar kent. Een populair spel op een bruiloft is dan ook een kennismakingsspel! Dit is een leuke ijsbreker voor iedereen die elkaar nog niet kent, zonder dat het ongemakkelijk wordt. Andere leuke spellen voor op een bruiloft zijn een (pub)quiz, speurtocht of bingo!

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bekendere activiteit. Denk hierbij aan bowlen; een actieve activiteit waar de gasten energie van krijgen.

Catering

Een enorm belangrijk onderdeel van je bruiloft is natuurlijk de catering! Eten en drinken is enorm belangrijk. Ten eerste moet dit natuurlijk aansluiten op je budget. Daarnaast moet het passen bij de rest van je bruiloft. Ook moet jij er van kunnen genieten. Tot slot zul je rekening moeten houden met je gasten. Natuurlijk zullen ze alles moeten lusten, maar het is ook belangrijk dat je rekening houd met allergieën, geloofsovertuigingen en vergeet niet te denken aan veganisten of vegetariërs.

Zelf organiseren of uitbesteden

Bedenk wel even of jij zelf je trouwfeest wil organiseren, of dat je gebruik maakt van een weddingplanner. Wil je dit zelf doen? Houd dan in ieder geval rekening met een aantal zaken. Hoeveel vierkante meter oppervlakte heb je bijvoorbeeld nodig? Wat voor catering wil je graag op de bruiloft hebben? Maak de keuze voor een DJ of partyband en vergeet niet te denken aan decoratie en aankleding van je trouwfeest.

Fotograaf

Wil jij een bruiloft nooit meer vergeten? Vergeet jij dan niet om een huwelijksfotograaf en/of cameraman in te huren! En het belangrijkste op een bruiloft is natuurlijk de mensen met wie je bent. Dus stel vroegtijdig een gastenlijst op, verstuur tijdig uitnodigingen en have fun!

You may also like