Home Trouwdag Tips voor het organiseren van de ideale festivalbruiloft

Tips voor het organiseren van de ideale festivalbruiloft

by Scott
Tips voor het organiseren van de ideale festivalbruiloft

Hou jij ook zo van festivals en de sfeer die er hangt? Organiseer je eigen festival als je gaat trouwen met de liefde van je leven. In populaire vrouwenblogs zie je steeds vaker ideeën voorbij komen voor ongedwongen bruiloften. Waar sommige mensen wegdromen bij een romantische bruiloft op een kasteel en een koets met paarden zijn de festivalbruiloften steeds meer in opkomst. Met deze tips organiseer jij ook je ideale festivalbruiloft.

Kies een geschikte locatie

De ideale plek voor een festivalbruiloft is in de natuur. Kies voor een open plek in het bos of zoek een plek waar je gasten ook kunnen blijven slapen in tipi’s. Denk ook eens aan een boomgaard waar ’s avonds lichtjes in de fruitbomen hangen en je dineert aan lange tafels in het groen. Hou rekening met uitwijkmogelijkheden als het slecht weer is en zorg voor een stroomvoorziening en toiletten voor je gasten. Zoek een plek waar je het feest buiten mag vieren, want op sommige plekken is dat niet toegestaan in verband met geluidsoverlast.

De aankleding van het festivalterrein

Je kan je festivalbruiloft precies die sfeer meegeven die je zelf wilt. Doe hiervoor inspiratie op in een online magazine. Bij een festival past een bohemian en vintage aankleding heel goed. Combineer verschillende materialen, dat maakt de sfeer nog ongedwongener. Zet verse wilde bloemen neer op lange tafels en creëer verschillende hoekjes op het feestterrein waar je gasten gezellig bij kunnen kletsen en relaxen. Zorg met lampionnen of lichtletters voor extra sfeer.

De catering op je festivalbruiloft

Een festival is niet compleet zonder de aanwezigheid van een foodtruck. Keukens op wielen zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten. Kies voor een restaurant in een truck waar jouw gasten terecht kunnen voor de heerlijkste gerechten of laat je gasten genieten van een lekker bakje echte koffie bij een koffiebarretje op een bakfiets. Ook een keuken in een oud busje zal zeker niet misstaan op jouw bruiloft. Geniet van Franse frietjes, pasta, tapas of soep en maak het helemaal af door een echte ouderwetse ijscowagen te laten komen. Het bereiden van het eten gebeurt waar je gasten bijstaan. Ze komen vanzelf op de heerlijke etensgeuren af die over het festivalterrein dwalen.

Met deze tips wordt je festivalbruiloft een geweldige ervaring voor jou en voor je gasten.

You may also like