Home Kleding Tips om het uit te houden op je trouwschoenen

Tips om het uit te houden op je trouwschoenen

by Redactie
Tips om het uit te houden op je trouwschoenen

Trouwschoenen maken jouw bruidsoutfit helemaal compleet. Heb je de voor jou perfecte schoen gevonden? Dan voel je je als een prinses uit een Disney sprookje. De zoektocht naar het juiste schoeisel blijkt voor veel bruiden een vrij lastige te zijn. Niet alleen moet de schoen matchen met je outfit, hij moet ook nog eens comfortabel genoeg zijn om vrijwel een hele dag op rond te kunnen lopen. Wat kun jij als bruid doen om je dag zo elegant en comfortabel mogelijk tegelijk door te brengen?

Tip 1: Gelkussentjes

Vooral de bal van je voet heeft het in schoenen met hak flink te verduren. Je lichaamsgewicht wordt voor het grootste gedeelte door deel van je voet gedragen. De pijn die dit veroorzaakt kan je aan het eind van de dag behoorlijk opbreken. En dat terwijl je juist ’s avonds soepel de dans wilt openen! Gelkussentjes bieden de onzichtbare oplossing voor pijn aan de bal van je voet. Ze blijven bovendien goed aan de schoen vastzitten waardoor je je zelfverzekerd voelt.

Tip 2: Loop je schoenen in!

Een tip die eigenlijk voor elk paar nieuwe schoenen opgaat voordat je ze intensief gaat gebruiken. Maar in het geval van trouwschoenen is het een tip die je blind zou moeten opvolgen. Natuurlijk wil je dat je trouwschoenen er op je bruiloft gloednieuw uitzien. Daarom draag je ze voorafgaand aan de grote dag ook alleen binnenshuis. Je begint met steeds één of twee uur. Wanneer de schoenen niet meer knellen, trek je ze een halve dag aan.

Tip 3: Ga af op je eerste gevoel

Hoge hakken zijn natuurlijk ontzettend leuk om te dragen. Je voelt je er op en top vrouwelijk bij. Ga je de schoenen passen in de winkel, dan zitten ze ook echt niet meteen lekker. Maar tussen niet heel lekker en compleet oncomfortabel bestaat een groot verschil. Voel je het laatste? Dan weet je dat deze schoenen beter kunt terugzetten, hoe jammer dat soms ook is. Want op je grote dag moet je niet alleen mooi, maar ook vooral ontspannen en zelfverzekerd zijn.

Tip 4: Een tweede paar voor in geval van nood

Je kunt als bruid maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Ook al heb je volop ‘voorzorgsmaatregelen’ genomen, toch kan het zo zijn dat je in de loop van de avond echt niet meer vooruit kunt. En dan ben je met een tweede paar schoenen gered. Natuurlijk zijn dat dan niet de knalroze sneakers die je ook in de sportschool draagt. Houd het, als je voor sportschoenen gaat, qua kleur rustig. Het liefst wit. Behalve voor sportschoenen kun je ook voor instappers kiezen.

You may also like