Home Eten Stuur je gasten met jouw bruiloftsdiner op wereldreis

Stuur je gasten met jouw bruiloftsdiner op wereldreis

by Redactie

Steeds meer stellen stappen van het traditionele idee van een formeel diner af. Vind je het toch fijn om iedereen tegelijk aan tafel te hebben? Dan kun je het formele diner ook in een nieuw jasje steken. Landenthema’s zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Je kunt voor een willekeurig land kiezen, het land waar jullie elkaar hebben ontmoet (als dat toevallig in het buitenland is) of het land waar jullie naartoe op huwelijksreis gaan! Zo geef je een formeel diner ook een persoonlijke touch! Wij zetten een aantal populaire landen op een rijtje.

Aanschuiven aan de Italiaanse tafel

La vita è bella, oftewel: het leven is mooi. Italië mag zich tot de mooiste landen van Europa rekenen en jij kunt de warme mediterraanse sfeer ook naar jouw bruiloft halen. Traditiegetrouw onderscheiden de Italianen vijf verschillende gangen: antipasti, primi piatti, secondi piatti, controni en dolci. De antipasti, oftewel kleine hapjes, bereiden je voor op het echte werk, de hoofdgerechten. Het eetfestijn sluit je af met overheerlijke desserts. Tiramisu of cassata om maar wat tot de verbeelding sprekende voorbeelden te noemen!

De verrassende smaak van Griekenland

Grieken doen alles met passie en dat geldt absoluut ook voor het eten. Zeker op een feest mag er flink geserveerd worden. Op een Griekse bruiloft wordt er, behalve veel gegeten, ook genoten van de voor het land typische dranken en danst men er behoorlijk op los. De rijke Griekse keuken zal ook op jouw bruiloft voor een ware smaaksensatie zorgen. Laat de voor de hand liggende gerechten zoals souvlaki en mixed grill eens achterwege en serveer jouw gasten overheerlijke gerechten waar ze tot jouw bruiloft nooit van gehoord hadden.

Een kleurrijk Mexicaans diner

Mexicaans eten betekent meer dan alleen maar een stoofpotje van bonen. En jouw gasten staan op het punt om dat te ontdekken. Het verdient een eerlijke vermelding dat Mexicaans eten behoorlijk pittig is. En dat is niet zo gek, want chilipeper wordt in bijna elk gerecht verwerkt! Verzeker jezelf er tijdens een proeverij dus van dat de gerechten niet te pittig zijn. Wanneer het eten wordt uitgeserveerd, kijken jij en je gasten jullie ogen uit! Het kleurenpalet op je bord maakt het plaatje compleet.

Gevarieerd Thailand

In Thailand vind je op elke hoek van elke straat wel iets te eten. Honger zul je er niet gauw krijgen. De Thai houden van snacken en eten gedurende de dag vaak meerdere, kleine maaltijden. De verscheidenheid aan smaken in al die gerechtjes is verbazingwekkend. De diverse kruiden geven elk gerechtje zijn eigen karakteristieke smaak. Een traktatie voor de smaakpapillen dus! Het gebruik van de vele kruiden betekent zeker niet altijd dat Thais eten pittig is. Zeker wat betreft de roerbakgerechten kun je de pittigheid naar eigen smaak afstellen.

You may also like