Home Benodigdheden Parel oorbellen als cadeau geven

Parel oorbellen als cadeau geven

by Redactie

Het is heel vervelend als je dit overkomt, maar bijna iedereen heeft het wel meegemaakt. Het gaat namelijk over het kopen van de ideale cadeaus. Het kan vaak lastig in te schatten zijn wat een persoon graag wil hebben, en soms kun je de mist in gaan door iets te kopen wat iemand niet leuk vindt. Dan heb ik hier een leuk idee voor je.

Sieraden door de tijd

Een cadeau dat vaak voor komt zijn sieraden. Er worden namelijk vaak oorbellen, armbanden of kettingen gekocht die passen bij bepaalde gelegenheden. Maar sieraden worden al flink een tijd gebruikt. Sieraden kun je wereldwijd verkrijgen in allerlei verschillende soorten kleuren, maten en materialen. Tegenwoordig dragen mensen sieraden om hun eigen status aan te prijzen, maar als we teruggaan naar de prehistorie, hadden sieraden hele andere functies.

Echt al sinds de oude tijden zijn sieraden bekend onder de mannen en vrouwen uit verschillende klassen van de samenleving. Het werd in het verleden vooral gebruikt als machtssymbool. De sieraden toen die tijd waren wat minder van de details en glinsterend dan die van het heden. Vroeger was het vaak een hals waar een dierentand aanhing. Het kon zelfs een schelp of een bot zijn. Cultuur en afkomst kan ook invloed hebben op de keuze van sieraden.

Namelijk als je kijkt naar de Afrikaanse cultuur, dan dragen zij vooral sieraden om aan te tonen van welke stam ze afkomstig zijn. Nog een voorbeeld is bijvoorbeeld het oude Egypte. Als je terugkijkt naar de oude farao’s, dan droegen zijn sieraden vanwege de goddelijke status waar zij over beschikte, vooral gouden sieraden. Het schijnt dat de Egyptenaren waarschijnlijk de eerste mensen waren die goud verwerkte in de sieraden.

Dus zo zie je eigenlijk dat sieraden echt al een flinke tijd gebruikt worden, ondanks de periode van tijd die ertussen zitten en de verschillende functies, kun je toch merken dat er nog een status is die je ermee wilt aantonen.

Wat is een uniek cadeau?

Als iemand jarig is, dan is het gebruikelijk om een cadeau voor een persoon te kopen of te maken. Maar het komt vaak voor dat we eigenlijk niet goed kunnen inschatten wat een persoon graag wil hebben of wat hij/zij goed kan gebruiken. Alles is dan of te standaard of de persoon heeft het waarschijnlijk al. Wat is dan een uniek cadeau om je ook nog eens te onderscheiden van de rest?

Als cadeau worden er vaak sieraden gekocht. Het is heel elegant en het wordt altijd wel gewaardeerd. Je kunt bijvoorbeeld een parelketting geven aan iemand die je dierbaar is of een parelarmband, pareloorbellen of iets dat helemaal afwijkt van de parelsieraden. Parel oorbellen kun je heel goed combineren met een leuke outfit, ze kunnen namelijk alles net een stukje eleganter, netter en klassieker maken. De prijzen hiervan verschillen wel erg en die zijn ook afhankelijk van het soort dat je koopt en de hoeveelheid karaat die erbij komt kijken. De oorbellen kunnen €13 euro kosten, maar ook €300.

You may also like