Home Benodigdheden Op zoek naar de ultieme bruidstaart

Op zoek naar de ultieme bruidstaart

by Redactie
Op zoek naar de ultieme bruidstaart

De bruidstaart werd al ver terug in de geschiedenis aangesneden op huwelijken. De taarten werden met flink veel gist bereid, omdat men in de veronderstelling was dat dit goed zou zijn voor de vruchtbaarheid van het koppel. De taart, die toen nog een simpele koek was, werd verkruimeld. Die kruimels zouden geluk brengen. Gelukkig mogen we de bruidstaart vandaag de dag gewoon lekker opeten. Verkruimelen zou zonde zijn, want tegenwoordig worden de meest prachtige ontwerpen vervaardigd. Wat dus ook betekent dat het uitzoeken een flinke klus is. Maar wel een smakelijke!

Wat kost een bruidstaart?

Een bruidstaart is echt maatwerk. De banketbakkers die zich hiermee bezighouden maken er dan ook echt een kunst van. Daarom is het ook moeilijk om een algemeen bedrag te noemen. De prijs is niet in de laatste plaats afhankelijk van de grootte, maar natuurlijk ook van de ingrediënten en zijn mate van gedetailleerdheid. Des te meer handwerk er is vereist, des te meer uren daarin gaan zitten en des te hoger het bedrag op het prijskaartje zal zijn.

Proeven maar!

Wellicht is dit één van de favoriete onderdelen van vele aanstaande bruidsparen. Het is dan ook geen straf om je tanden in een overheerlijke bruidstaart te zetten. Bruidstaarten bestaan in vele verschillende smaken. Bedenk of je een taart met een luchtige of een machtige vulling wilt serveren. In het eerste geval kom je vaak uit op een taart met bavarois, in het tweede geval ga je voor botercreme of een mierzoete vulling. Qua bekleding kun je onder andere kiezen uit frosting, fondant, marsepein en botercreme.

De sweet table

Afstappen van de klassieke bruidstaart? Doe dan iets verrassends en ga voor een sweet table. Een sweet table is een prachtig gedekte tafel die vol staat met allerhande zoetigheden zoals cupcakes, macarons en bonbons. Deze zoete traktaties komen wat stijl betreft allemaal overeen met je bruidstaart. En wil je de bruidstaart liever helemaal weglaten? Dan kan dat natuurlijk ook. Niet alleen is de sweet table een tafel om van te watertanden, het is ook nog eens een lust voor het oog.

Tradities rondom de bruidstaart

Ook al is de bruidstaart vandaag de dag niet meer aan bijgeloof verbonden, toch gaat het aansnijden ervan met een aantal tradities gepaard. Zo is het gebruikelijk dat het bruidspaar de taart samen aansnijdt. Dat eerste stukje gebruiken ze om elkaar mee te ‘voeren’. De genodigden die aanwezig zijn op het feest zijn daar allemaal getuige van. De bovenste verdieping van de taart, dus eigenlijk het kleinste taartje, blijft die avond gespaard. Deze wordt ingevroren en door het bruidspaar een jaar na hun bruiloft geteten.

You may also like