Home Benodigdheden Op zoek naar de ring, het teken van eeuwige trouw

Op zoek naar de ring, het teken van eeuwige trouw

by Redactie
Op zoek naar de ring, het teken van eeuwige trouw

Een trouwring heeft een symbolische betekenis. De ringvinger stond volgens oude volken in verbinding met het hart en zou zo de sterkte en oprechtheid van de verbintenis betekenen. Ook heeft een ring geen begin en geen eind. Wanneer je de ring om de vinger van je partner schuift, beloof je hem of haar dan ook trouw te blijven. Trouwringen bestaan er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten. Afhankelijk van je wensen ga je naar een goudsmid, juwelier of specialist in trouwringen. Aan welke mogelijkheden kun je zoals denken?

1 Matchende ringen

Sommige stellen gruwelen ervan, andere vinden het de ideale uiting van hun liefde voor elkaar. Behalve dat ze elkaar een ring om de vinger schuiven, is het ook nog eens een matchende. De ringen horen net als jullie bij elkaar. Zo laat je nog eens duidelijk zien dat je samen door het leven wilt gaan. Hebben jullie echter een totaal verschillende smaak en past één zelfde stijl niet bij allebei jullie persoonlijkheden? Dan is het beter om geen matchend stel ringen te kiezen.

2 Eigen ontwerp

Als je hele specifieke wensen hebt, kun je ervoor kiezen om samen met je partner jullie eigen trouwringen te ontwerpen. Hier hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje aan. Een absolute plus voor deze keuze is dat geen enkel ander stel dezelfde ringen zal dragen. En dat benadrukt nog maar eens hoe uniek jullie samen zijn. Een trouwringenspecialist of goudsmid kan je goed met een eigen ontwerp helpen. Je kunt je eigen ideeën voorleggen maar ook inspiratie opdoen uit zijn collectie.

3 Kleur en materiaal

Wat soorten trouwringen betreft, bestaan er onuitputtelijke mogelijkheden. Wat kleur betreft zijn geelgoud en witgoud veel gemaakte keuzes, maar roségoud stijgt ook in populariteit. Ideaal voor als je wilt afwijken van de standaard ring. Let er wel op dat roségoud op dit moment nog erg trendgebonden is. Ook edelstaal en titanium zijn bekende materialen. De meeste ontwerpen die vervaardigd zijn van dit materiaal ogen wat minder klassiek. Behalve je keuze voor het materiaal kun je ook nog kiezen voor een glimmertje in je ring.

4 Gravures

Gravures geven jouw trouwring een exclusieve en persoonlijke touch. Samen met je partner bepaal jij welke boodschap je in de ring gegraveerd wilt hebben. Of misschien kies je wel voor een datum. Dat kan jullie trouwdatum zijn, maar ook de datum waarop jullie elkaar hebben ontmoet bijvoorbeeld. Namen en data worden het meest gegraveerd, maar een lijfspreuk of motto kan natuurlijk ook. Dus is er iets wat jullie of jullie leven samen kenmerkt? Laat het in je ring graveren en draag het letterlijk de rest van je leven bij je!

You may also like