Home Kleding Op zoek naar de ideale outfit voor een bruiloft

Op zoek naar de ideale outfit voor een bruiloft

by Redactie

Wanneer er een uitnodiging voor een bruiloft op je deurmat valt, ga jij als gast ook aftellen naar een bijzonder moment. Een moment waarop ook jij zo goed mogelijk voor de dag wilt komen. Over de geschikte outfit voor een bruiloft breken velen hun hoofd. Want wat trek je nou precies aan? Vaak helpt het bruidspaar je al een eindje de goede kant op door een dresscode op hun uitnodiging te vermelden. Wij zetten een aantal van de populairste dresscodes op een rijtje.

Dresscode 1: cocktail

Wanneer er geen dresscode staat vermeld op de uitnodiging, kun je ervan uitgaan dat ‘cocktail’ een prima stijl is. Cocktail is een dresscode die eigenlijk een beetje tussen informeel en chique in zit. Voor dames betekent dat een feestjurkje dat net boven die knie valt. Een cocktailjurk maak je af met een paar mooie, hoge hakken. Ook qua accessoires mag je op een dergelijk feest best uitpakken. Als man kun je gewoon voor een pak met das gaan.

Dresscode 2: black tie, echt op chique

Geeft het bruidspaar een black tie dresscode af? Dan moet je het als man wat chiquer aanpakken. Je wordt dan verwacht in een donker gekleurde smoking en eveneens donkere schoenen. De puntjes op de i zijn je vlinderdas en manchetknopen. Heel officieel zou die vlinderdas zelfs van zijde moeten zijn. Als dame draag je op een black tie bruiloft wederom een cocktailjurk, of een avondjurk. Een avondjurk is een chique, lange jurk waarin je direct een elegante uitstraling zult hebben! Qua asseccoires en make-up kun je het het beste rustig houden.

Dresscode 3: tenue de ville

Wanneer de uitnodiging vermeldt dat de dresscode Tenue de ville is, kun jij als gast opgelucht ademhalen. Letterlijk vertaald betekent het dan ook ‘stadskleding’. Netjes, maar zeker niet al te chique. Dit kun je dus ruim interpreteren. Zo kun je als vrouw kiezen voor een leuke jurk, zwierige rok of zelfs een jumpsuit. Wel wordt tenue de ville voor de dames altijd met pasteltinten geassocieerd. Wederom kun je uitbundige accessoires en make-up beter achterwege laten. De heren dragen in de meeste gevallen een grijs of blauw pak. Zwart kies je liever niet.

Dresscode 4: summer chic of Boho chic

Dé ultieme dresscodes voor op zomerse bruiloften! Geeft het bruidspaar elkaar het ja-woord in een zonovergoten periode? Dan zouden ze best wel eens voor deze dresscode kunnen gaan. Het geeft een romantische sfeer aan de gelegenheid. Je moet hierbij denken aan luchtige stoffen en lichte kleuren. Simpelweg gezegd: zomerse kleding met een chic tintje. Boho chic zie je ook vaak terug op zomerse bruiloften. Het is de afkorting voor Bohemian chic en heeft vintage- en hippie-invloeden. Met beide stijlen kun je werkelijk waar alle kanten op!

You may also like