Home Benodigdheden Muziek voor op de bruiloft

Muziek voor op de bruiloft

by Redactie
Muziek tijdens de ceremonie

Hoe je het ook went of keert, bij een bruiloft hoort muziek. Of het nu gaat om sfeervolle muziek bij de ceremonie of 90’s hits op het feest: muziek maakt een trouwfeest net even iets leuker. Weet je nog niet zo goed welke muziek je op je bruiloft wilt spelen? Bij elk speciaal moment kun je een bepaalde muziekstijl kiezen. Wij hebben drie handige tips voor je op een rij gezet, zodat jij straks de dag van je leven hebt met de juiste muziek. 

Het is iets persoonlijks 

Trouwen is natuurlijk heel erg persoonlijk, maar de muziek die je tijdens de dag kiest is dat ook. De een houdt van romantische muziek, de ander van instrumentaal of hiphop. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten muziek. Het is dan ook belangrijk dat je de soort kiest die bij jou en je partner past. Het gaat om jullie muzieksmaak en wat jullie passend vinden bij de bruiloft. Kijk ook goed naar de muziekstijl per moment. Zo kun je voor de ceremonie hele andere kiezen liedjes kiezen dan voor het feest. 

Het is iets persoonlijks 

Muziek tijdens de ceremonie

Tijdens de ceremonie kun je ervoor kiezen om muziek op de achtergrond te laten spelen. Vaak wordt er gekozen voor rustige, romantische muziek. Het is het belangrijkste moment van de dag. Het is dan ook van belang dat de muziek niet al te veel afleidt van de gebeurtenis. Laat bijvoorbeeld een orkest een mooi lied spelen wanneer jij de zaal binnenkomt. Ook tijdens het omdoen van de ringen kan er muziek worden afgespeeld. Er wordt regelmatig gekozen voor instrumentale of klassieke muziek, maar een coverband boeken is ook een goede optie. 

Muziek tijdens de ceremonie

Dansen op het feest

Bij een goed trouwfeest staan alle gasten te swingen op de dansvloer, hierbij is de muziek het allerbelangrijkst. Draai liedjes waar jij helemaal op los kunt gaan, maar houdt ook een beetje rekening met de gasten. Wat voor muziek vinden zij leuk? Wat het vaak goed doet op bruiloften is een mix tussen meezingers uit de 80’s en 90’s gecombineerd met muziek van nu. Ook doet Nederlandstalige muziek het verrassend goed op trouwfeesten. Je kunt een afspeellijst samenstellen, maar een dj huren is ook een goede optie. Met een dj gaat het dak er gegarandeerd af! 

You may also like