Home Benodigdheden Met deze 5 stappen vind je de perfecte videograaf

Met deze 5 stappen vind je de perfecte videograaf

by Scott
Met deze 5 stappen vind je de perfecte videograaf

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om een videograaf te boeken voor hun bruiloft. Het is hierbij van belang dat de juiste videograaf wordt uitgekozen, zodat er later geen spijt is. Het is namelijk, samen met de foto’s, de enige herinnering aan jullie bruiloft. Om de juiste bruiloft videograaf te vinden wordt het aangeraden de volgende vijf stappen te doorlopen bij het vinden van een goede videograaf.

1.  Beslis wat je op beeld wil hebben

De meeste videografen zijn de hele dag aanwezig op een bruiloft, maar het komt ook voor dat de voorkeur uitgaat naar een deel van de dag. Besluit van tevoren wat jullie op video willen hebben. Is het voor jullie belangrijk het aankleedmoment, first look én openingsdans erop te hebben? Dan is het wellicht handig om de hele dag een videograaf op jullie bruiloft uit te nodigen. Hecht je niet zoveel waarden aan beelden tijdens het feest? Denk er dan over na om te filmen tot bijvoorbeeld het avondeten.

2.  Bekijk welke stijl je mooi vindt

Elke videograaf heeft een eigen stijl die zich onderscheidt van de rest. Denk hierbij aan een cinematische stijl, of juist een licht romantische stijl. Vind je het fijn dat alle details er goed opstaan? Of hou je meer van grote totaalshots? Bekijk de verschillende stijlen en beeldt hierbij in hoe jullie zouden willen dat de dag wordt vastgelegd.

3.  Bekijk portfolio’s van videografen

Als jullie eenmaal hebben bepaald wat jullie mooi vinden, is het tijd om de verschillende portfolio’s van videografen te bekijken. Het is erg belangrijk dat een trouwvideograaf meerdere video’s online heeft staan, zodat je in verschillende settings kunt bekijken hoe er wordt gefilmd.

Trouwfotograaf

4.  Bepaal het budget

Nadat je verschillende stijlen en portfolio’s hebt bekeken is het tijd om deze naast elkaar te leggen. Misschien heb je drie of vier favoriete videografen en is het handig te bekijken welke het best in jullie budget valt. Ongetwijfeld hebben jullie een budget in gedachten, maar er wordt vaak aangeraden een videograaf niet af te slaan op honderd of tweehonderd euro. Als jouw favoriete videograaf tweehonderd euro duurder is, wordt het toch aangeraden hiervoor te kiezen, omdat deze volledig voldoet aan jullie eisen. Onthoud dat al de decoratie, de mooiste kleding, ringen, bedankjes en gasten allemaal zijn geregeld door jullie en dit de kans is om dit alles mooi vast te laten leggen op video.

5.  Plan gesprekken in met videografen

Een klik met een videograaf is erg belangrijk op jullie bruiloft. Een videograaf is er de hele dag bij en daarom willen jullie je als bruidspaar wel op je gemak voelen bij hem of haar. Plan daarom een kennismakingsgesprek in face-to-face of digitaal, zodat jullie weten wie er voor jullie staat op jullie trouwdag. Ook is het belangrijk de recensies te lezen van een videograaf en te bekijken wat jullie voorgangers aangeven over de videograaf. Houd met dit alles ook rekening met de ervaring van een videograaf. Iemand die dit als fulltime job heeft, weet vaak precies welke momenten op de juiste manieren vastgelegd moeten worden door de ervaring.

Dit zijn de vijf belangrijkste stappen die genomen moeten worden bij het boeken van een videograaf. Bij dit alles is het belangrijkste om jullie gevoel te volgen. Voelt het niet goed duizenden euro’s uit geven aan een videograaf? Doe dit dan ook niet. Willen jullie een lichte stijl? Kies er dan uiteindelijk niet voor een donkere stijl te kiezen, want jullie eerste ingeving is vaak het beste.

You may also like