Home Vrijgezellenfeest Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest? 5 tips

Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest? 5 tips

by Redactie
Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest? 5 tips

Gaat een vriend of vriendin binnenkort trouwen? Dan hoort hier natuurlijk een vrijgezellenfeest bij! Tijdens een vrijgezellenfeest kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Denk uiteraard wel aan de wensen van de aanstaande bruid of bruidegom, de dag moet natuurlijk leuk blijven! Hoe een vrijgezellenfeest organiseren in elkaar zit, lees je in onderstaand artikel!

1. Wie gaat/gaan het organiseren

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wie het gaat organiseren, en of een enkel persoon dit doet of dat dit opgepakt wordt door meerdere mensen. Het is belangrijk dit van tevoren te bepalen en duidelijk in kaart te hebben. Het is beter als 1 of 2 personen alles regelen dan bijvoorbeeld 5 verschillende mensen, waar een planning behoorlijk van in de war kan gaan lopen.

2. Uitnodigingen

Vervolgens heb je de uitnodigingen waarin duidelijk moet staan wat er verwacht wordt van de genodigden, hoe laat het start en wat het kost. Probeer goed te achterhalen wie er allemaal gewenst zijn op het vrijgezellenfeest en zorg dat je deze mensen uitnodigt. Daarnaast is het ook belangrijk om te benoemen of men met eigen vervoer moet gaan of dat er een bus is geregeld die jullie gedurende de dag van a naar b brengt. Vraag op de uitnodiging ook om een tijdige response, want wie weet komt er dan toch een plekje vrij voor die gezellige buurvrouw/buurman!

3. Activiteit/planning

Om het vrijgezellenfeest in te delen moet er een dagplanning worden gemaakt met daarbij diverse leuke activiteiten. Dit kan al beginnen bij een gezellig en gezamenlijk ontbijt. De activiteiten kunnen onder andere bestaan uit een: boottocht, stripclub bezoeken, speurtocht met uitdagingen onderweg, bierproeverij, high wine, paintballen en zo verder. Je kunt het, zoals eerder gezegd, zo gek maken als je wilt en uiteraard kun je hiervoor ook het buitenland op zoeken!

4. Budget

Overleg het budget met de genodigden of houd het low budget zodat iedereen het sowieso kan betalen. Het is uiteraard wel zo netjes om ook voor de aanstaande bruid of bruidegom te betalen of op z’n minst een beetje geld bij te schieten voor drankjes en dergelijke. Je kunt hierbij ook denken aan goedkope ballonnen om de vrijgezel en/of locatie leuk aan te kleden!

5. Leg de dag vast

Als je de vrijgezel iets geks laat aantrekken is het wel zo leuk als dit kan worden vastgelegd door middel van foto’s of video’s bijvoorbeeld. Het is toch een speciale dag, waarbij het extra leuk is als dit wordt vast gelegd. Om extra sfeer te creëren zijn polaroidfoto’s een leuk idee, iedere genodigde kan dan met een leuke herinnering naar huis.

Doe je best, maak er wat leuks van en gelukkig is het maar een vrijgezellenfeest en hoef je geen bruiloftsfeest te organiseren, dit is namelijk nog veel meer werk!

You may also like