Home Benodigdheden Hoe maak je jouw feestje onvergetelijk?

Hoe maak je jouw feestje onvergetelijk?

by Redactie
Hoe maak je jouw feestje onvergetelijk

Wil je een feestje organiseren waar mensen nog lang over napraten, en dan het liefst op een goede manier? Zorg dan dat je goed bent voorbereid en denk daarbij zeker aan deze punten.

Zorg voor voldoende eten en drinken

Een feestje waar men kan kiezen uit drie drankjes en waarbij de hapjes al binnen een uurtje op zijn, dat is geen goed feestje. Zo veel mensen, zo veel smaken, en al betekent dat niet dat je ieders lievelingsdrankje in grote hoeveelheden op voorraad hoeft te hebben, je een beetje verdiepen in je gasten kan geen kwaad.

Geef je een klein feestje met alleen goede vrienden en naaste familie, dan is het inslaan van de juiste hapjes en drankjes vaak niet zo moeilijk. Je weet waar iedereen van houdt, en zo lang het een bescheiden gezelschap is kun je prima aan ieders wensen tegemoetkomen. Op een dergelijk feestje kun je ook gemakkelijk zelf voor het eten en drinken zorgen, of je gasten de vrijheid geven zelf te pakken wat zij willen.

Gaat het om een wat grotere groep, waar je misschien niet iedereen even goed van kent, dan kan het inschakelen van een cateringbedrijf een slimme zet zijn. Door te kiezen voor professionele catering heb je ten eerste genoeg tijd om zelf ook te genieten van je feest, en loop je niet heel de tijd met hapjes en drankjes rond. Daarnaast zijn dit soort bedrijven er goed in om voor ieder iets wils te presenteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vegetarische catering, als bijna al je gasten geen vlees eten, maar ook voor een combinatie van vega, vis en vlees. Breng in kaart wat de wensen van je gasten zijn en overleg dit met het cateringbedrijf, zodat zij het iedereen naar de zin kunnen maken.

Nodig mensen op tijd uit

Misschien ben jij al tijden in je hoofd bezig met het feest dat je wilt geven, maar weten je vrienden en familieleden nog van niks. Grote kans dat zij, als je te laat bent met uitnodigen, al andere plannen hebben en niet op je feest kunnen komen. Zorg dus dat je iedereen die je uit wilt nodigen op tijd op de hoogte brengt van je plannen. Zeker bij een groot feest is drie weken tot een maand van tevoren helemaal niet raar.

Zorg voor de juiste locatie

Een te klein gezelschap in een te grote ruimte levert geen leuk feest op, maar andersom is het ook geen succes. Pas de locatie dus aan op het aantal gasten dat je gaat ontvangen. Met honderd man in je woonkamer? Misschien niet zo’n goed idee! Ook hierbij geldt weer: begin op tijd met plannen. Veel feestlocaties zitten lang van tevoren vol, dus wacht niet tot het laatste moment met het vastleggen hiervan.

You may also like