Home TrouwdagHuwelijksnacht Hoe breng je je huwelijksnacht door?

Hoe breng je je huwelijksnacht door?

by Redactie
Hoe breng je je huwelijksnacht door

De huwelijksnacht was van oudher een belangrijk moment voor een koppel. Lang geleden werd het gezien als hét moment waarop een echtpaar kon starten met het stichten van een gezin. Sterker nog, dit werd zelfs van ze verwacht. Gelukkig is de huwelijksnacht nu nog verre van beladen. Tegenwoordig hebben we al die tradities gelukkig losgelaten en is het slechts een afsluiting van een prachtige trouwdag. En of je nu echt tussen de lakens duikt, of liever een bad neemt en enveloppen telt, deze nacht luidt jullie wittebroodsweken in! Welke afwegingen moet je maken?

Keuze 1: Romantiek in de bruidssuite of eigen slaapkamer?

Wanneer het feest tot zijn eind komt, is voor jou en je partner de dag toch nog niet helemaal over. Jullie hebben de huwelijksnacht nog voor de boeg. Heb je voldoende budget, dan is het leuk om deze in een suite door te brengen. Vaak krijg je de huwelijksovernachting aangeboden op de locatie waar je ook je feest hebt gevierd. Neem er van tevoren echter wel even een kijkje. Spreekt de kamer je niet aan, dan kun je er beter maar niet overnachten. Een fantastische dag moet namelijk ook zo eindigen.

Keuze 2: de bruidslingerie

Eerlijk is eerlijk, de meeste bruidsparen vallen na hun feest vrijwel meteen als een blok in slaap. Ze zijn de hele dag in touw geweest, er zijn veel mooie herinneringen gemaakt en bovendien valt de stress eindelijk van de schouders af. Een perfecte combinatie van omstandigheden om meteen mee naar dromenland te kunnen afzwaaien. Desondanks is het als bruid wel heel leuk om toch bruidslingerie aan te trekken. Je voelt je er op en top sexy mee en bovendien weet je toch maar nooit….

Keuze 3: Ontbijt en andere arrangementen

Als je de volgende ochtend als getrouwd mens je ogen opent, is het fijn als er ook dan het een en ander is geregeld. Dit kun je samen met je partner doen, maar je kunt hem of haar natuurlijk ook verrassen. Met een ontbijt op bed bijvoorbeeld. Ook als je de huwelijksnacht thuis doorbrengt zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om een luxe ontbijt bezorgd te krijgen. Overnacht je in een bruidssuite? Ga dan ook eens na of jullie misschien een spa-arrangement of fijne massage kunnen krijgen. Zo kun je samen even helemaal bijkomen van de afgelopen hectische periode.

Keuze 4: Helemaal alleen of gasten in de buurt?

Het kan zijn dat jij op een locatie trouwt die ver weg is voor enkele van je gasten. Misschien voel je je genoodzaakt om voor hen ook het verblijf te regelen. Of misschien wil je dit enkele familieleden en goede vrienden sowieso aanbieden. Zeker als je in het buitenland trouwt. De vraag is alleen of je ze op dezelfde locatie laat overnachten of elders onderbrengt. De eerste optie is praktisch gezien de makkelijkste, maar wil je echt verzekerd zijn van je privacy? Dan kun je ze beter ergens anders de nacht door laten brengen.

You may also like