Home Trouwlocaties Het kiezen van een originele trouwlocatie

Het kiezen van een originele trouwlocatie

by Redactie

Op een roze wolk steven je af op de mooiste dag van je leven. Daar komt wel een hoop geregel bij kijken. Om te beginnen de locatie. Niet alleen moet deze aan allerlei praktische voorwaarden voldoen, hij moet ook nog eens perfect passen in de sfeer die je op jouw grote dag wilt uitademen. Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om niet in het gemeentehuis te trouwen, maar direct op locatie. In een feest- of evenementenzaal bijvoorbeeld. Maar waarom pak je het niet nog origineler aan?

Vier een sprookjesachtige bruiloft in een kasteel

Door te trouwen in een kasteel vier je een écht sprookjeshuwelijk. De historische, klassieke omgeving geeft je het gevoel een geheel andere wereld binnen te stappen. Op een kasteel geniet je, ver weg van het dagelijks leven, van een ontspannen en onbezorgde bruiloft. Het magische gevoel van een kasteel wordt nog eens helemaal afgemaakt door de vaak ruime, groene omgeving waarin het zich bevindt. En als kers op de taart kun je als pasgetrouwd stel overnachten in de bruidssuite waarover de meeste van dit soort locaties wel beschikken!

Op en top romantiek op het strand

Terwijl je geniet van het geluid van de golven en de zeebries die door je haar waait, geef jij je ja-woord. Het strand is een prachtige locatie om de liefde voor je partner te bezegelen. Deze locatie garandeert jou van een op en top romantische sfeer! Een bruiloft op het strand in Nederland klinkt in jouw oren misschien wel als een groot risico. Maar ook hier kun je alles regelen zoals jij het wilt. Het strandpaviljoen dat jij uitkiest, zal dan ook mogelijkheden hebben om de bruiloft binnen te laten voltrekken indien nodig.

Gezellig en traditioneel

Tsja, misschien niet de meest voor de hand liggende locatie, maar toch leent een boerderij zich bij uitstek voor een huwelijksvoltrekking en –feest. Op de meeste boerderijen die zich lenen als trouwlocatie is het mogelijk om zowel binnen als buiten te trouwen. De sfeer die je op een boerderij proeft, is authentiek nergens anders mee te vergelijken. Zeker niet als de boerderij nog steeds als dusdanig dienst doet! Deze locatie is ideaal als je een wat lossere sfeer op je bruiloft wilt creëeren.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen

Van oudsher werd het huwelijk vergeleken met de vaart van een schip. Na de verbintenis voert het echtpaar zijn eigen koers. Met een bruiloft op een boot stap jij letterlijk in dat huwelijksbootje. Wil jij op het water trouwen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je je ja-woord geven op speciale partyboten, óf –nog romantischer- op een zeilschip. Houd er wel rekening mee dat een zeilschip beperktere mogelijkheden heeft wanneer het weer niet zo goed is. Een partyboot kun je vergelijken.

You may also like