Home Benodigdheden Het ideale cadeau voor een pasgetrouwd stel

Het ideale cadeau voor een pasgetrouwd stel

by Redactie
Het ideale cadeau voor een pasgetrouwd stel

Je hebt alle hectiek van het organiseren van de bruiloft achter je gelaten. De trouwerij is geweest en dit is uitgebreid gevierd. Nu de rust weer een beetje is weergekeerd kun je samen met je partner nadenken over het cadeau. Wellicht heb je tijdens je bruiloft al voldoende cadeaus ontvangen van je dierbaren, maar een cadeau samen uitzoeken kent toch een andere waarde. Wat zijn dan de meest voorkomende partnercadeaus en welke is geschikt voor jullie? Ontdek het hier!

Samen of verrassen

Voordat je daadwerkelijk een cadeau uit kunt gaan zoeken, moet je van te voren met elkaar afspraken maken. Ga je apart een cadeau uitzoeken en hiermee je aanstaande verrassen of ga je juist samen iets uitzoeken waar jullie beide iets aan hebben als stel. Wanneer je samen iets uitzoekt kun je ook aan grote praktische cadeaus denken, zoals een nieuwe auto. Een nieuwe auto klinkt heel duur, maar je kan er ook voor kiezen om een auto te leasen in plaats van te kopen. Dit kan door middel van private lease.

Wat houdt private lease precies in?

De naam zegt het eigenlijk al, je huurt een auto voor privé doeleinden. Hierbij heb je een mooie auto voor een vast bedrag per maand. In dit maandelijkse bedrag zijn dergelijke autokosten als onderhoud, reparaties en verzekeringen al inbegrepen. Enkel de brandstof kosten zijn nog voor eigen rekening. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden, is dat je pas een private lease contract kan afsluiten vanaf een periode van 25 tot 60 maanden. Je zit dus wel voor een langere periode aan de wagen vast en kunt niet gemakkelijk onder het contract uitkomen.

Zijn er dan nog andere opties?

Een andere optie die veel mensen interessant vinden is shortlease. Deze constructie heeft hetzelfde principe als private lease. Voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Echter, het voordeel aan shortlease is dat je voor een korte periode een contract af kunt sluiten. Bij sommige leasemaatschappijen kan dit al vanaf één maand. Daar komt bij dat het contract maandelijks opzegbaar is. Dit geeft je meer flexibiliteit. Het nadeel van shortlease is dat het vaak onder zakelijk leasen valt. Dit betekent dat deze constructie vaak alleen afgesloten kan worden indien je een auto huurt vanuit de zaak of vanuit je werkgever.

Toch zien we dat er leasemaatschappijen zijn die private shortlease aanbieden. Je betaald dan per maand iets meer, maar krijgt er wel meer flexibiliteit voor terug. Mochten jij en je aanstaande nog op een roze wolk zitten en wellicht hierdoor iets impulsievere besluiten nemen, maakt dat bij shortlease niets uit. Al met al, kunnen jij en je partner in beide gevallen genieten van een nieuwe auto die voor beide als waardevol partnercadeau dient.

You may also like