Home Benodigdheden Gouden sieraden of zilveren sieraden: wat past bij jou?

Gouden sieraden of zilveren sieraden: wat past bij jou?

by Redactie
Gouden sieraden of zilveren sieraden

Wat past beter bij jou: gouden sieraden of zilveren sieraden? Je hebt in het dagelijks leven misschien een duidelijke voorkeur. Of misschien juist niet en daarom draag je allebei. Maar nu gaat het om je huwelijk. Dus je kunt jezelf opnieuw de vraag stellen. Passen gouden sieraden of zilveren sieraden beter bij jou op je huwelijksdag? Dit zijn de punten om over na te denken.

Het gaat in de eerste plaats natuurlijk om wat je mooi vindt

Om met het belangrijkste punt te beginnen: Het gaat in de eerste plaats natuurlijk om wat je mooi vindt. Vind jij goud of zilver gewoon het mooist, dan weerhoudt niets jou ervan om dit te dragen. Sta natuurlijk wel even stil bij het feit dat je jouw huwelijkskleding aan hebt. Zeker als je trouwt in de traditionele witte kleur kan goud of zilver heel anders ogen. Met zilveren sieraden kies je vaak voor een ingetogen uitstraling. Gouden sieraden vallen vaak wat meer op. Daarentegen kun je met goud wel weer zorgen voor een vintage uitstraling. Je leest het al: het gaat niet alleen om wat bij je smaak past maar ook wat het beste past bij je jurk of je stijl.

Is de prijs van belang?

Gouden sieraden zijn over het algemeen duurder dan zilveren sieraden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de prijs van goud als grondstof hoger ligt dan die van zilver. Vraag jezelf daarom dan ook af: is de prijs van belang? Je hebt misschien een budget in gedachten voor jouw huwelijk. Heb je ook een budget in gedachten voor sieraden? Dit kan een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van goud of zilver.

Alleen voor je huwelijk, of ook voor daarna?

Op je huwelijk mogen je sieraden misschien wat extravaganter zijn dan in het dagelijks leven. Misschien ben jij iemand die in het dagelijks leven weinig tot geen sieraden draagt. Juist dan is het goed om even stil te staan bij de vraag of je deze sieraden alleen op je bruiloft wil dragen of ook nog in het dagelijks leven? Er is hier geen sprake van goed of fout. Alles kan en mag. Het gaat er vooral om wat sieraden voor jou betekenen. Vind jij het geweldig om jouw huwelijkssieraden te blijven dragen als dagelijks aandenken, dan zijn zilveren sieraden misschien de meer voor de hand liggende keuze. Zilver is heel draagbaar, in alle omstandigheden. Beschouw je het echter als een bijzonder sieraad dat je wilt bewaren en koesteren, dan heeft goud misschien meer betekenis. Maar dat ligt geheel aan jou.

Hebben gouden sieraden en zilveren sieraden een betekenis?

Het is leuk om te weten dat zowel gouden als zilveren sieraden en symbolische betekenis hebben bij het huwelijk. Zilver wordt geassocieerd met de maan. Het staat voor vrouwelijkheid, zuiverheid en eerlijkheid. Hele mooie waarden voor tijdens een huwelijk natuurlijk. Goud is echter het traditionele materiaal van trouwringen. Goud staat voor goddelijkheid en daarmee duurzaamheid en eeuwigheid. Die symbolische link heeft veel betekenis in het huwelijk: een verbintenis die je met elkaar aangaat voor hopelijk de rest van jullie leven.

You may also like