Home Eten Gaaf idee: Een whiskybar op jullie bruiloft

Gaaf idee: Een whiskybar op jullie bruiloft

by Redactie
Gaaf idee Een whiskybar op jullie bruiloft

Op een bruiloft wil je uiteraard je eigen stempel drukken en de gasten versteld doen staan over de vele persoonlijke kenmerken die zo’n dag tot een waar succes maken. Je wilt ongetwijfeld met iets origineels komen, wat nog niet vaak door velen is gekopieerd. Een ideaal idee is dan het plaatsen van een whiskybar op jullie bruiloft. Zo geef je de gasten de gelegenheid om op een stijlvolle manier te delen in de feestvreugde en oogt het geheel statig en onvergetelijk. De gasten zullen verrukt zijn om op jullie geluk te kunnen proosten onder het genot van een uniek glas whisky. Dit zie je zeker niet op veel bruiloften terug en het biedt de gasten de gelegenheid om bekend te raken met de smaak van de meest verfijnde whisky’s. Ook gasten die nog nooit eerder whisky hebben gedronken, kunnen zo proeven hoe voortreffelijk dergelijke dranken zijn en wat het verschil is tussen whisky uit landen als Ierland, Verenigde Staten of Schotland.

Laphroaig whisky

Een goede keuze om in het assortiment te hebben bij de whiskybar is de Laphroaig whisky. Deze whisky is afkomstig uit het zuidoosten van het eiland Islay en men experimenteert graag met de vaten en het rijpingsproces om de smaak te optimaliseren. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, elk met subtiele onderlinge verschillen. Je kunt bij het nuttigen van deze whisky rekenen op een krachtig en rokerig karakter, die zich kenmerkt door een zalige afdronk waarbij je veel verschillende vruchten kunt proeven. In combinatie met een stukje zalm is deze whisky werkelijk voortreffelijk en mag daarom op geen bruiloft ontbreken, als je besluit een whiskybar te gebruiken.

Bourbon whisky

Laphroaig biedt enkele whisky’s onderverdeeld in verschillende soorten. Zo zijn er typische Bourbon whisky’s, waaronder de Laphroaig Select. In deze soort zijn er ook andere merken waaruit je kunt kiezen om het aanbod aan Bourbon whisky’s te verrijken. Denk hierbij aan merken als Signatory Auchentoshan, Ardmore, Isle of Jura, Glendoyne, Bowmore, of Tullamore Dew. Op de website van whisky-aanbiedingen.nl kun je whisky aanbiedingen vinden om de kosten voor een whiskybar op je bruiloft te beperken, zonder dat je hoeft in te booten op kwaliteit en aanbod.

Whisky uit verschillende landen

Er zijn verschillende whisky’s verkrijgbaar en een bruiloft is een ideale gelegenheid om je gasten kennis te laten maken met whisky’s uit bijvoorbeeld Ierland, Schotland of de Verenigde Staten. Er zijn zeker verschillen te ontdekken tussen de verschillende streken waar de whisky vervaardigd wordt. De verschillende rituelen die hiervoor gebruikt worden, zijn zeker terug te vinden in de smaak van de diverse whisky’s, wat zelfs door beginnende drinkers kan worden opgemerkt. Dit maakt een bezoekje aan de whiskybar tot een gezellig en vermakelijk entertainment op elke bruiloft. Dit zal dan ook zeker bij menige bruiloftsgast worden gewaardeerd.

Inhuren van professional

Op een bruiloft is het belangrijk dat je iemand inhuurt die verstand heeft van de verschillende merken whisky en die kan adviseren bij het proeven van de whisky’s. Tevens kan een dergelijk persoon de drankinname in de gaten houden, zodat ongewenste dronkenschap vermeden kan worden. Whisky is immers een potent drankje, dat bedachtzaam genuttigd dient te worden.

You may also like