Home Trouwplanning Eerste hulp bij een bruiloft

Eerste hulp bij een bruiloft

by Redactie
Eerste hulp bij een bruiloft

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Dit is natuurlijk geweldig en je kijkt al uit naar jullie grote dag. Nu gaat het dan toch echt gebeuren en  je moet je eigen bruiloft gaan plannen. Het plannen van je eigen bruiloft is fantastisch om te doen, maar er zijn wel een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zal ik je een opsomming geven met handige tips en tricks bij het plannen van een bruiloft.

Begin bij het begin

Het belangrijkste is het bepalen van een datum, want vanaf dan kun je daadwerkelijk zaken gaan vastleggen en een strakke planning gaan maken. Willen jullie trouwen in een bepaald seizoen of is de datum zelf heel belangrijk? Misschien wel de dag dat jullie je eerste date hadden? Dit kunnen allemaal vragen zijn die in je opkomen bij het nadenken over een datum. Maak hierbij geen overhaaste beslissing en denk goed na, het is tenslotte jullie dag. Daarna kun je rustig gaan nadenken over een locatie, gastenlijst, aankleding, etcetera.

Samenwonen

Het heeft niet per definitie met jullie bruiloft te maken, maar het is wel iets waar je over na moet gaan denken. Hoe gaan jullie straks wonen? Hebben jullie allebei je eigen plekje of willen jullie de stap nemen om samen iets te kopen? Dit is belangrijk om van te voren te bedenken en ook hier komt een hoop geregel bij kijken.  Dit zijn geen beslissingen die je snel kunt maken en vergen veel voorbereiding: van huisbezoeken tot een verhuislift in Amsterdam huren. Wellicht lijkt het jullie juist handig om dit al allemaal op orde te hebben voordat je gaat trouwen en stel je de bruiloft nog even uit. Of hebben jullie dit al op orde en hoef je je hier niet meer druk over te maken.

Bepaal jullie budget

Een bruiloft kost veel geld en dit is ook iets waar je rekening mee moet houden. Bepaal samen wat jullie budget is en wat jullie maximaal willen uitgeven aan bepaalde zaken. Uiteindelijk heb je de kosten zelf in de hand. Willen jullie er een uitbundig feest van maken? Of willen jullie het juist klein en intiem houden? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Het is verstandig om van tevoren samen een lijstje te maken met de verschillende zaken, zoals de locatie, taart, decoratie, en het eten. Vervolgens kun je dan per element een budget opstellen. Wanneer het eten dan bijvoorbeeld iets duurder uitvalt, weet je dat je op een ander element wat concessies zal moeten doen. Bovendien is het handig om het thema en een daarbij behorende dresscode ver van tevoren bedenken, zo kan je veel gerichter keuzes maken. Het bedenken van een thema kun je makkelijk samen maken aan de hand van een moodboard.

You may also like