Home Trouwdag Een sfeervolle bruiloft in Utrecht!

Een sfeervolle bruiloft in Utrecht!

by Redactie
Tips om het uit te houden op je trouwschoenen

Gefeliciteerd met je huwelijk! En nogmaals gefeliciteerd, want je hebt Utrecht uitgekozen als trouwstad. En dat valt te begrijpen, want Utrecht is een prachtige stad die voor iedere bruiloft een speciaal plekje zal hebben. Je zult ontzettend veel moeten regelen, maar wij helpen je hierbij! Speciaal voor jouw droombruiloft hebben wij een aantal belangrijke zaken uitgespit.

Plan een datum

De eerste stap is het kiezen van een datum. Wij raden je aan dit ruim van te voren te doen, want anders heb je kans dat je favoriete oom niet langs kan komen, en dat wil je natuurlijk niet! Check ook direct even of je datum nog vrij is in Utrecht. Dus maak een afspraak op het stadhuis of maak een online melding! Dit moet minimaal 2 weken voor de bruiloft, en maximaal een jaar. Wij raden je aan om dit zo vroeg mogelijk te doen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Op maandagochtend om 10.00 én 10.30 uur is trouwen gratis in Utrecht!

Er zijn ook een aantal maanden waarin het plannen van je bruiloft enorm lastig is. Dit komt door de drukte. En deze drukte is weer gerelateerd aan de weersverwachting in deze maanden. Je kunt hierbij denken aan de zomermaanden vanaf april tot september ongeveer.

Locatie

Dan misschien wel een van de lastigste dingen; trouwlocaties Utrecht. Er zijn veel partijen die beschikken over diverse trouwlocaties in Utrecht, maak dus een keuze die bij jullie bruiloft past! Er zijn vaste trouwlocaties die goedgekeurd zijn door de gemeente, maar je kunt natuurlijk ook voor een originele locatie kiezen! Hierdoor kun je een locatie uitkiezen die perfect aansluit op jullie huwelijk.

Kosten

Zoals eerder vermeld komen er veel kosten kijken bij een trouwerij. Ervan uitgaande dat jij kiest voor een locatie naar keuze, welke niet door de gemeente Utrecht te boek staat als trouwlocatie, kost doordeweeks €647,- plus de locatie. Wil je in het weekend of op een feestdag trouwen? Dan kost het €918,- exclusief de locatie.

Dus wanneer je begint met zoeken naar een locatie voor je bruiloft in Utrecht, kun je alvast rekening houden met alle kosten in dit artikel. Daarnaast komen er nog heel wat dingen bij, zoals catering, aankleding en muziek of andere activiteiten!

Let ook hierop!

Per stad zijn er verschillende regels en wetten waar je je aan moet houden tijdens een bruiloft. Wist je bijvoorbeeld dat het loslaten van duiven in de gemeente Utrecht verboden is?

Voor het complete huwelijk heb je natuurlijk veel meer dingen te regelen, maar dit is niet afhankelijk van de stad Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan kleding en natuurlijk de taart! Vergeet ook de kosten niet voor een trouwambtenaar (€184,-) en een trouwboekje (€30,20).

You may also like