Home Trouwplanning Een bruiloft organiseren

Een bruiloft organiseren

by Redactie

Ga je een bruiloft organiseren? Dan moet natuurlijk alles tot in de puntjes geregeld zijn en aan veel eisen voldoen. Een bruiloft met net dat beetje extra voor jou en je gasten is geweldig. Ees deze tips en inspiratie om jouw bruiloft tot een groots en gezellig succes te maken.

Budget

Het belangrijkste punt bij een bruiloft is het budget. Dat bepaalt hoe de bruiloft ingedeeld kan worden en aan welke eisen het moet voldoen. Met een bruiloft kan je het zo gek maken als je wilt. Ook met een laag budget zijn er voldoende mogelijkheden, al zullen er concessies moeten worden gedaan en creatief worden gedacht.

Er moet vanuit het budget worden gewerkt, dus kijk goed wat jullie te besteden hebben, of er een buffer is en wat het belangrijkste is voor jullie samen. Vind je de locatie van de ceremonie belangrijker dan het feest in de avond? Wil je een uitgebreide catering of vind je een wat eenvoudiger diner ook goed? Vraag jezelf af wat je het belangrijkste vindt en leg het lijstje van jou en je partner naast elkaar om de prioriteiten te bepalen.

Locatie

Waar de ceremonie en het eventuele feest achteraf plaatsvinden bepalen de locatie. De keuze is aan jullie! De locatie is ook bepalend voor het aantal gasten. Denk ook eens aan een buitenbruiloft die gerealiseerd kan worden met een partytent, hiermee kan je zelf de locatie van je bruiloft bepalen. Is dat een idee? Of wil jij een mooie strandbruiloft of weet jij het perfecte plekje in het park? Kies dan voor een buitenbruiloft met eigen keuze voor een locatie. Een tent met vloer doet wonderen.

Gastenlijst

Een gastenlijst voor een bruiloft kan een behoorlijke last zijn. Er kan worden gekozen voor een kleine intieme bruiloft met het gezin en de beste vrienden en vriendinnen, of voor een traditionele bruiloft waar heel de familie en aanhang welkom is. De gastenlijst kan zorgen voor een verdeling.

Draaiboek

Een draaiboek geeft richting en rust. Om je hoofd boven water te houden tijdens een drukke en volgeplande dag als een bruiloft, is een draaiboek onmisbaar. Hierin zet je alle activiteiten en gebeurtenissen stap voor stap neer. Zo hebben jij en je partner een overzicht van de dag en weten jullie waar en hoe laat jullie verwacht worden. Het is aan te raden om een ceremoniemeester aan te stellen die het draaiboek in de gaten houdt en als aanspreekpunt dient.

Stijl en styling

Een traditionele bruiloft bevat vaak een romantische sfeer met veel gebruik van kaarsen en witte of gekleurde boeketten. Er kan ook gekozen worden voor een bruiloft met een thema of bepaalde stijl zoals 70s, punk of een tropisch eiland. Vergeet niet dat het jullie dag is!

 

Benodigdheden voor jouw bruiloft: Partytentverhuur Eindhoven

You may also like