Home Trouwdag Dit is waarom je moet trouwen in de wintermaanden!

Dit is waarom je moet trouwen in de wintermaanden!

by Redactie
Dit is waarom je moet trouwen in de wintermaanden!

Heb jij wel eens nagedacht over een bruiloft in de winter? Veel mensen kiezen ervoor om te trouwen in de lente of in de zomermaanden, maar ook het koudste seizoen van het jaar is een geweldige keuze om jullie feest te houden. Denk maar eens aan de mooie plaatjes en de unieke bruidsmode. Dat maakt het misschien wel extra bijzonder… Wij hebben de redenen om te trouwen in de wintermaanden eens voor je op een rijtje gezet.

1. Het levert sprookjesachtige plaatjes op

Natuurlijk ken je de foto’s van winterbruiloften wel. Natuurlijk is een bruiloft in de sneeuw iets om van te dromen, maar het weer kun je niet afdwingen. Maar ook de andere weertypes kunnen schitterend zijn. Zelfs storm zorgt vaak voor heel unieke foto’s waarop jullie liefde nog sterker naar voren kan komen dan op zonovergoten zomerfoto’s. Dat belooft schitterende trouwfoto’s. Ga er maar voor!

2. Bedrijven hebben veel meer tijd voor je

De echte drukte ligt vaak in het hoogseizoen. Dat wil zeggen dat de bedrijven die jouw bruiloft mede tot een succes moeten maken, meer tijd voor je hebben in de wintermaanden. Het is dus veel logischer dat jouw favoriete fotograaf een plaatsje in zijn agenda heeft in november of december dan in mei of juni. Dit geldt ook voor de feestlocatie(s) die je in gedachten hebt.

3. Je trouwjurk is extra bijzonder

Zeker weten dat jouw trouwjurk extra op gaat vallen. In de wintermaanden ziet die er namelijk net even iets anders uit dan in de warme maanden van het jaar. De bruidsmode is niet alleen elegant, maar ook speciaal ontworpen om jou warm te houden. Dat betekent bijzondere stoffen, zoals fluweel en satijn, maar ook andere modellen dan in de zomer. Ga jij voor een stijlvolle strakke jurk met lange mouwen of toch voor een baljurk?

4. De decoratie is extra feestelijk

Trouw je aan het einde van het jaar? Dan weet je dat je ook de andere feesten in je bruiloft kan verweven. De kerstperiode zorgt altijd weer voor veel sfeer. Wat dacht je van kersttakjes als versiering in de feestzaal? Natuurlijk mag de mistletoe in de deur dan niet ontbreken. Hulstblaadjes, gezellige lichtjes en kaarsen zorgen ervoor dat jullie bruiloft helemaal in decemberstijl is!

5. Verrassende hapjes en drankjes

Zeg het maar eerlijk: de tijd van aardbeientaart op een bruiloft hebben we wel gehad. Trouw je in de wintermaanden, dan kun je eens voor heel andere smaken zorgen. Hapjes en drankjes in winterstijl zijn verrassend en je kunt er eindeloos mee combineren. Wat dacht je van zoetigheid met kaneel en peer? Of van een kop warme chocolademelk bij de bruidstaart?

6. Nog meer genieten van je huwelijksreis

Met een winterse bruiloft geniet je niet alleen nog meer van het feest, maar ook van je huwelijksreis. Die is namelijk niet alleen een stuk voordeliger dan in het zomerseizoen, maar als je een warme bestemming hebt gekozen, geniet je daar ook nog meer van.

Op naar een warme winterbruiloft!

You may also like