Home Entertainment Deze nummers móet je gewoon draaien op jouw trouwfeest

Deze nummers móet je gewoon draaien op jouw trouwfeest

by Redactie
Bruiloftmuziek hoe je op jouw feest iedereen laat swingen

Gaan jullie binnenkort trouwen en heb je nog geen idee welke muziek je wilt horen op jouw trouwfeest? Geen paniek: wij helpen je op weg. Binnen veel bruidsparen hebben de twee geliefden allebei een eigen muzieksmaak, en met een beetje pech komen deze niet overeen. Daardoor lijkt het soms onmogelijk om een feestavond te organiseren waarbij beide muzieksmaken gecombineerd worden. Wanneer je kiest voor een bruiloft DJ voor jullie trouwfeest, dan zal hij ervoor zorgen dat er een perfecte combinatie gemaakt wordt van beide muzieksmaken.

Veel bruidsparen vinden het lastig om bij de DJ aan te geven welke muziekstijlen zij leuk vinden. Wij zetten hieronder de meest populaire muziekstijlen en bijbehorende nummers voor je op een rij. Zo kun je aan de slag met jullie voorkeuren lijstje, die je later gemakkelijk met de DJ kunt delen.

1. 80’s muziek

Veel bruidsparen vinden het leuk als alle gasten de dansvloer op gaan tijden de feestavond. Hebben jullie een aantal gasten die al wat ouder zijn? Dan raden we aan om ook wat hits uit de 80’s te draaien. Wanneer je een aantal populaire nummers uitkiest, staat gegarandeerd de dansvloer binnen no time vol!

Populaire liedjes uit de jaren 80 voor op jouw bruiloft:

 1. Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody
 2. Toto – Africa
 3. Wham! – Wake Me Up Before You Gogo

2. 90’s muziek

Is het al wat later op de avond en mag iedereen de dansvloer op om lekker los te gaan? Dan is dit een goed moment om wat 90’s hits uit de speakers te laten knallen. Van happy hardcore tot de Backstreet Boys en van girlbands zoals de Spice girls tot Nirvana. De 90’s hadden voor ieder wat wils.

Populaire liedjes uit de jaren 90 voor op jouw bruiloft:

 1. Spice Girls – Wannabe
 2. Backstreet Boys – I Want It That Way
 3. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
 4. Dj Paul Elstak – Rainbow High In The Sky

3. Dancehall muziek uit de 00’s

Heb je aardig wat gasten tussen de 30 en 40 jaar? Breng hen weer even terug naar die tijd waarin je avonden lang kon dansen in de club op dancehall muziek. Vraag of de DJ er af en toe ook even wat van dit genre tussendoor gooit en reken maar dat de dansvloer vol staat!

Populaire dancehall muziek voor op jouw trouwfeest:

 1. Wayne Wonder – No Letting Go
 2. Beenie Man, Chevelle Franklyn – Dancehall Queen
 3. Shaggy – Boombastic

4, Muziek uit de jaren ‘10

Met de hits uit de jaren ‘10 krijg je iedereen aan het meezingen. Ooms, tantes, misschien zelfs je oma, maar zeker ook jullie jongere neefjes, nichtjes, broertjes en zusjes zullen deze hits allemaal kennen. Daarom is dit genre perfect als bruiloftsmuziek in de opbouw van de avond.

Populaire muziek uit de jaren ‘10 voor jouw bruiloft:

 1. Luis Fonzi and Daddy Yankee – Despacito
 2. Pharell Williams – Happy
 3. Nielson – Sexy Als Ik Dans

5. Muziek uit de Top 40

De muziek uit de Top 40 hoor je dagelijks op de radio en iedereen kent deze nummers. Dit komt goed uit wanneer je wilt dat er gedanst wordt op jullie trouwfeest, want mensen zijn sneller geneigd de dansvloer op te gaan als ze een bekend nummer horen! De variatie in nummers uit de Top 40 is groot. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een nummer bij zit waar hij/zij lekker op kan dansen.

Omdat de Top 40 wekelijks veranderd raden we je aan om deze hier up to date te bekijken.

6. Feestmuziek

Feestmuziek, of ook wel eens het foute uurtje genoemd, doet het zeker later op de avond vaak erg goed onder de gasten. Het zijn vaak simpele nummers, die iedereen gemakkelijk mee kan zingen. Het dak kan eraf!

Populaire feestmuziek voor jouw bruiloft:

 1. André Hazes – Leef
 2. Jim Jacobs e.a. – The Grease Mega-Mix
 3. Katrina and the Waves – Walking on sunshine

7. Electronic Dance Music

EDM, of ook wel bekend als Elecronic Dance Music, is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Zeker wat later op de avond zullen jouw gasten springend op de dansvloer staan bij het horen van deze muziekstijl.

Populaire EDM nummers voor jouw bruiloft:

 1. Avicii – Wake me up
 2. Martin Garrix – Animals
 3. Armin van Buren – This is what it feels like

Kun jij niet kiezen tussen al deze genres? Natuurlijk kun je het ook lekker helemaal door elkaar gooien, dan weet je pas echt zeker dat er voor iedereen een leuk nummer wordt gedraaid. Maak jij toch liever de keuze tussen één of een paar genres? Dan hopen wij jou met deze 7 genres genoeg inspiratie te hebben gegeven. Wij wensen jullie alvast veel geluk!

You may also like