Home Benodigdheden Deze dingen mogen niet ontbreken op jouw trouwkaart

Deze dingen mogen niet ontbreken op jouw trouwkaart

by Redactie

De trouwkaart die jij naar je gasten verstuurt, verklapt al iets over het karakter van je bruiloft. Een kaart straalt de stijl van de grote dag uit en brengt jouw gasten alvast in de goede stemming. Je kunt je trouwkaart precies zo ontwerpen zoals je wilt. Maar behalve dat de kaart de sfeer overbrengt, is hij ook informatief bedoeld. Je gasten zouden na het ontvangen van je kaart eigenlijk niet meer met vragen moeten blijven zitten. Hier vind je een checklist met informatie die niet mag ontbreken.

Nummer 1: De ceremonie

Via je trouwkaart communiceer je waar en wanneer jullie ceremonie zal plaatsvinden. Zorg ervoor dat de datum inclusief het jaartal op je trouwkaart wordt vermeld. Een huwelijk wordt meestal lang van tevoren aangekondigd. Hoewel de kans klein is, voorkom je met het vermelden van het jaartal eventuele vergissingen. Ook de tijd en de locatie van de ceremonie is van belang. Voor de volledigheid stuur je een routebeschrijving mee. Zo weet je zeker dat iedereen op tijd aan zal komen.

Nummer 2: Het feest

Ook wat betreft het feest moet je het wat, waar en hoe zo specifiek mogelijk vermelden. Voor een gast moet het bovendien duidelijk zijn bij welke onderdelen van jouw bruiloft hij aanwezig mag zijn. Sommige van je gasten zijn alleen op specifieke onderdelen welkom, andere de hele dag. Je kunt ervoor kiezen om voor elke groep een aparte trouwkaart te maken, of het gehele programma op je trouwkaart te vermelden en een apart briefje bij te voegen

Nummer 3: Thema of dresscode

Heeft jouw bruiloft een bepaald thema en vind je het leuk als jouw gasten hier hun kleding op willen aanpassen? Dan kun je dat op je trouwkaart vermelden. En misschien heb je geen specifiek thema voor ogen, maar wil je wel dat men zich aan een bepaalde dresscode houdt? Ook dan zet je dit op je trouwkaart. Zo weet iedereen wat er wordt verwacht. Fijn voor jou én voor je gasten, die zo minder hoeven te twijfelen over hun outfit.

Nummer 4: Cadeauwensen

Dit is het onderdeel waar veel stellen zich ongemakkelijk over voelen. Iemand vragen om een specifiek cadeau doe je immers bijna nooit meer. Toch is je cadeauwens zeker een vermelding op de uitnodiging waard. Voor je gasten is het overigens ook fijn waar ze aan toe zijn, zij geven ook het liefst iets waar je écht wat aan hebt. Je kunt ervoor kiezen om een wensenlijstje samen te stellen, of als je liever geldt hebt het welbekende envelopje gebruiken.

Nummer 5: Contactgegevens

Hebben jij en je partner één of meerdere ceremoniemeesters aangewezen? Dan vermeld je hen met naam en contactgegevens op jullie trouwkaart. De ceremoniemeester is het aanspreekpunt op de grote dag zelf, maar heeft ook een belangrijke rol in de aanloop daarnaartoe. Zo is hij of zij ook mede verantwoordelijk voor de dagindeling en worden verzoeken tot speeches en stukjes bij hem of haar ingediend. Doe je het allemaal zonder ceremoniemeester? Vermeld dan je eigen contactgegevens op je trouwkaart.

You may also like