Home Eten De top 5 gerechten voor een sit down diner

De top 5 gerechten voor een sit down diner

by Redactie

Ga jij op je huwelijksdag voor een klassiek, zogeheten sit down diner? Dan trakteer je je gasten (en jezelf natuurlijk) op een heerlijk en ontspannen samenzijn aan een prachtig gedekte tafel. Het enige wat je gasten hoeven te doen, is aan te schuiven en zich te laten verrassen door wat jij voor ze in petto hebt. De samenstelling van het menu kun je overleggen met de cateraar. Maar welke gerechten gelden nou als absolute toppers?

1. Carpaccio

Eerlijk is eerlijk, het mag dan een bij iedereen bekend gerecht zijn, maar wie is er nou ooit door teleurgesteld? Het is in elk geval een gerecht dat je gasten niet vaak zelf zullen klaarmaken. De borden zullen binnen de kortste keren leeg zijn. En zeg nou zelf, tegen een combinatie van vers, dun gesneden vlees, groene salade, pijnboompitten en Parmezaanse kaas zegt toch niemand nee? In plaats van carpaccio kun je ook voor het iets minder bekende vitello tonato kiezen, de carpaccio van tonijn.

2. Het kaasplankje

Het kaasplankje serveer je uiteraard als nagerecht. Het is weer eens wat anders dan al die mierzoete desserts die meestal op tafel verschijnen. Je bruiloftsgasten mogen zometeen al hun tanden zetten in jouw overheerlijke bruiloftstaart, des te meer reden dus om ze nu op een kaasplankje te trakteren. Een kaasplankje kun je samenstellen zoals jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kazen uit de streek waar je trouwt, of kazen in het (land)thema van je bruiloft of huwelijksreis.

3. Soep, de onmisbare favoriet

Eigenlijk kan soep niet aan het menu ontbreken. Net als dat dit voor het kaasplankje geldt, kun je soep makkelijk aanpassen aan het thema van je bruiloft. Maar dat is niet eens zijn grootste voordeel. Die is namelijk gelegen in het feit dat vrijwel iedereen soep lust en bovendien nog eens een lichte gang is. Veel dinergasten vinden dat prettig. Lekker eten is fijn, maar een bomvolle maag is dat niet. Er moet zometeen namelijk nog volop gedanst worden!

4. Biefstuk met rode wijnsaus

Een ossenhaasbiefstukje staat nooit verkeerd op je menukaart. Het geldt als de meest malse van alle biefstuksoorten en is favoriet bij veel Nederlanders. In combinatie met een rode wijnsaus is het feest compleet. Biefstuk wordt op sit down diners vaak geserveerd met kleine aardappeltjes of een gratin en (seizoens)groenten. Champignons combineren uitstekend met het vlees. Ook kun je het vlees laten serveren met pasta. Houd bij deze gang wel rekening met alternatieven voor vegetariërs.

5. Zachtkrokante zeebaars

Zeebaars is een vis met een fijne structuur en een redelijk milde smaak. Dat zal veel van je gasten aanspreken. Vanwege zijn smaak laat men de huid van de zeebaars vaak zitten. Je gasten kunnen dus rekenen op een enerzijds zacht en anderzijds krokant gerecht. Zeebaarsfilet kun je met veel verschillende producten combineren. Met citroen, witte wijn en verse groenten komt hij echter het beste tot zijn recht. Overleg het eens met de chefkok!

You may also like