Home Trouwlocaties De perfecte locatie voor de dag van je leven

De perfecte locatie voor de dag van je leven

by Redactie
De perfecte locatie voor de dag van je leven

Eindelijk is het zover: je prachtige relatie wordt bezegeld met een huwelijk. Onlangs heb jij volmondig ‘ja’ geroepen, of misschien zelf de vraag gesteld en nu is het tijd om jullie grote dag te gaan voorbereiden. En daar komt een hoop bij kijken. Eén van de eerste stappen die je zet in het regelen van je bruiloft is het uitkiezen van de locatie. De locatie voor je bruiloft kies je met grote zorg uit, want deze is medebepalend voor de sfeer op de dag zelf.

Hoe vind je een locatie?

Er bestaan verschillende manieren om ‘op jacht’ te gaan naar de voor jullie meest geschikte locatie. Veel trouwlocaties verzorgen meerdere malen per jaar open dagen voor aanstaande bruidsparen. Zo kun je echt even proeven van de locatie die je in gedachten hebt. Ook kun je trouwbeurzen bezoeken. Maar waarom spring je ook zelf niet eens een keer de auto in om een rondje door de omgeving waar jullie je bruiloft willen vieren, te rijden? Zo ontdek je de meest verrassende plekken!

De grootte van de trouwlocatie

Als je dan een locatie vindt waar jij en je partner allebei verliefd op zijn geworden, is dat ontzettend fijn. Nu moet er alleen nog een aantal afwegingen gemaakt worden. Is de plek die jullie in gedachten hebben groot genoeg voor het aantal gasten dat er wordt uitgenodigd? Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor elke gast om zich gedurende de dag comfortabel te kunnen bewegen. Behalve dat wil je natuurlijk ook dat iedereen zijn of haar auto moeiteloos kan parkeren.

Andere dingen om rekening mee te houden

Staan er gasten op je lijst die invalide of slecht ter been zijn? Ga dan na of het terrein ook voor hen voldoende toegankelijk is. Kies je voor een ultieme buitenlocatie? Verzeker jezelf er dan van dat er ook een oplossing bestaat in het geval het Nederlandse weer zich van zijn slechtste kant laat zien. Je bruiloft letterlijk in het water zien vallen is het laatste wat je wilt. Ook moet je op sommige locaties rekening houden met de omwonenden. Zo kan het zijn dat de muziek op een bepaald tijdstip echt uit moet.

Een trouwlocatie voor de hele dag

Het fijnste is om op een locatie te trouwen waar je ook de hele dag kunt blijven. Dat bespaart je logistiek gezien heel wat kopzorgen. Het gemeentehuis wordt dan ook door steeds meer stellen overgeslagen. Zij trouwen op die bijzondere plek die ze samen uit hebben gekozen. Wat dan wel belangrijk is, is om van tevoren na te gaan of de locatie ook daadwerkelijk een officiële trouwlocatie is. Dat kun je doen bij de gemeente.

You may also like