Home Kleding De do’s en dont’s op gebied van bruiloftskleding

De do’s en dont’s op gebied van bruiloftskleding

by Redactie

De uitnodiging voor die lang verwachte bruiloft is eindelijk op de deurmat gevallen en jij kan niet wachten tot de grote dag aanbreekt! Zeker als het bruidspaar dichtbij je staat wil je er het mooiste van maken. En dus ga je ook vol enthousiasme op zoek naar de meest geschikte outfit voor dat bijzondere moment. Om je te behoeden voor een aantal valkuilen, hebben wij wat do’s en dont’s op een rijtje gezet.

Do: less is more

Less is more, een statement dat in veel situaties geldt, maar zeker op een bruiloft. En dat om verschillende redenen. Als je teveel opvalt met je outfit, steel je als het ware een beetje de aandacht die eigenlijk naar het bruidspaar uit hoort te gaan. Zij horen in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ook moet je stijl passen bij de bruiloft die zij voor ogen hebben. Ze kiezen deze om een bepaalde reden en het is dan ook fijn als de gasten zich daaraan willen houden.

Don’t: een lange witte jurk

Dames, opgepast! Net als dat een outfit die over de top is totaal niet gepast is, is een lange witte jurk dat net zo min. Een ongeschreven regel die al sinds jaar en dag geldt, maar ondanks dat toch af en toe wordt overtreden. Zelfs wanneer de dresscode op de bruiloft ‘summer chic’ of ‘Boho chic’ is, moet je met wit oppassen. Kies liever voor pasteltinten en laat het wit over aan degene waarvoor die kleur die dag is bedoeld: de stralende bruid.

Do: dichtbij jezelf blijven

Natuurlijk wil je alles uit de kast trekken om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Voor jezelf, maar ook zeker voor het bruidspaar. Het wordt een dag waar iedereen nog vaak aan terug zal denken. De allerbelangrijkste tip in de zoektocht naar een geschikte outfit is misschien nog wel om dichtbij jezelf te blijven. Je moet jezelf namelijk ook comfortabel voelen op die grote dag. Dat zelfvertrouwen straal je uit en is het allermooiste sieraad wat je kunt dragen.

Don’t: donkere kleuren op zomerse feesten

Een aanstaand echtpaar kiest zijn bruiloft niet voor niets in de zomer. Uiteraard speelt het weer een belangrijke rol, maar de sfeer op een zomerse bruiloft onderscheidt zich ook echt van die van een bruiloft die in de winter plaatsvindt. Pas je kledingstijl dus aan op de dresscode die het bruidspaar stelt, maar onthoud daarbij nog iets belangrijks: draag geen al te donkere kleuren. Dat zwarte kostuum of cocktailjurkje mogen je dan misschien wel geweldig staan, je zult uit de toon vallen bij de rest van de gasten in deze setting.

You may also like