Home Trouwplanning De checklist voor de planning van jouw bruiloft

De checklist voor de planning van jouw bruiloft

by Redactie

Aan een geslaagde huwelijksdag gaat een flinke planning vooraf. Aangezien er behoorlijk wat geregeld moet worden, moet je het dus serieus aanpakken en op tijd beginnen. Je zal er namelijk van staan te kijken hoe lang sommige processen duren! Veel koppels geven de planning van hun sprookjesdag het liefst uit handen aan een professionele weddingplanner. Zo hoeven ze zich nergens zorgen om te maken. Doe je het liever zelf? Dan vind je hier een handige checklist voor de eerste stappen.

Stap 1: Bepaal de trouwdatum

Het klinkt je vast niet vreemd in de oren dat het organiseren van een bruiloft begint met het vaststellen van de trouwdag. Misschien heb je dit zelfs al gedaan. Veel koppels kiezen voor een trouwdag in het voorjaar of in de zomer, omdat dan de kans op relatief goed weer het grootst is. Je kunt natuurlijk ook een voor jullie bijzondere datum uitkiezen. De datum waarop jullie elkaar ontmoetten of jullie eerste date hadden bijvoorbeeld.

Stap 2: De gastenlijst en het budget

Nu je weet wanneer je jouw droomman of –vrouw het ja-woord gaat geven, is het tijd om te beslissen wie je daar getuige van wilt laten zien. Pak je flink uit en ga je voor een groots feest? Of houd je het liever bescheiden en nodig je slechts een paar intimi uit? Dat laatste kan soms best lastig zijn, je wilt niemand voor het hoofd stoten. Maar het belangrijkst is, dat je je dag viert op de manier die jij wilt. Voordat je de rest gaat organiseren, bepaal je eerst je budget.

Stap 3: De praktische zaken

Nu kun je de eerste praktische stappen gaan zetten. Jij en je partner gaan op zoek naar een mooie locatie en een accommodatie die precies aan jullie wensen voldoet. Is daar een in-house catering of moet je daar zelf voor zorgen? En wat doe je met de muziek? Laat je een live band spelen, huur je een dj in of ga je gewoon voor het afspelen van een door jou gekozen muzieklijst? Veel hangt af van je budget. Dit is de periode waarin je veel offertes aanvraagt en afspraken maakt met eventuele leveranciers.

Stap 4: Op zoek naar dé outfit

Vooral voor de bruid is dit van groot belang. Welke vrouw droomt er nou niet van om in een droomjurk het ja-woord te geven aan haar levenspartner? De zoektocht naar een jurk levert vaak ook behoorlijk wat stress op. Dit kun je voorkomen door zo vroeg mogelijk op zoek te gaan. Vaak duurt het even voor je een jurk vindt die precies aan jouw wensen voldoet. Ook zit er op sommige jurken een flinke levertijd!

Stap 5: De ceremoniemeester en getuigen vragen

Zowel de ceremoniemeester als de getuigen zijn onontbeerlijk op jouw huwelijk. Beide ‘functies’ zijn van groot belang. Weeg dus zorgvuldig af wie je hiervoor wilt vragen, want dit kun je daarna eigenlijk niet meer veranderen. Zowel ceremoniemeesters als getuigen reageren vaak enorm enthousiast wanneer ze worden gevraagd. Houd er rekening mee dat een ceremoniemeester goed moet kunnen organiseren en enigszins stressbestendig moet zijn.

You may also like