Home Trouwen in het Buitenland Dé checklist om voordelig te trouwen in het buitenland

Dé checklist om voordelig te trouwen in het buitenland

by Redactie
Dé checklist om voordelig te trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland klinkt voor velen als een sprookje. Toch overwegen veel stellen deze optie niet omdat ze uitgaan van een schrikbarend kostenplaatje. Maar wist je dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn? En sterker nog, trouwen in het buitenland blijkt vaak nog goedkoper dan trouwen in eigen land. Zo trouw je buiten de landsgrenzen vaak in een select gezelschap en minder genodigden betekent dus ook een stuk minder kosten. Daarnaast zijn accommodaties en andere faciliteiten vaak een stuk goedkoper Een aantal tips voor een goedkope buitenlandbruiloft op een rijtje.

Tip 1: Bespaar op de weddingplanner

Voor de belangrijkste dingen die geregeld moeten worden is het, zeker op zo een afstand, fijn om iemand in de arm te nemen die deze zaken op zich neemt. Dat scheelt een hele last op jouw schouders. Zet de weddingplanner echter niet voor alle zaken in. Zo kun je zelf misschien op zoek gaan naar een kapster of een fotograaf om maar wat voorbeelden te noemen. En misschien is er wel iemand in je familie of vriendengroep die haar en make-up voor zijn of haar rekening kan nemen?

Tip 2: Ga voor een kleine locatie

Wanneer je in het buitenland trouwt, doe je dat hoogstwaarschijnlijk in het bijzijn van een select gezelschap. Het is dan niet handig om een locatie te huren die een veel grotere capaciteit heeft. In de eerste plaats doet dat af aan de gezelligheid, maar ook niet geheel onbelangrijk: je betaalt ook voor al die vierkante meters die je helemaal niet gebruikt. Weggegooid geld dus. Ga ook na of de locatie een eigen keuken heeft. Ook dit is economischer ten opzichte van het inhuren van een extern cateringbedrijf.

Tip 3: Begin op tijd met regelen

Besluiten jij en je partner om voor (een deel van) de kosten van de gasten, bijvoorbeeld de accommodatie, op te draaien? Begin dan op tijd met het vastleggen van daarvan. Net zoals geldt bij vakanties, is ook een trouwlocatie vaak goedkoper wanneer je deze langer van tevoren boekt. Het op tijd regelen van deze basale facetten kan jou een flinke som geld besparen. Geld dat je weer kunt steken in andere bruiloftszaken, of voor je huwelijksreis houdt!

Tip 4: Gebruik je trouwlocatie als start van je huwelijksreis

En om dan meteen op die huwelijksreis terug te komen: of je nu trouwt op een gouden zandstrand of in een kasteel in de bergen, jouw huwelijk begint op een fantastische plek. En waarom zou je deze dan ook niet meteen als uitgangspunt voor je huwelijksreis nemen? Dat kan al gauw een besparing van enkele honderden euro’s op vliegtickets betekenen! Bovendien vermijd je daarmee dat je na je huwelijk maar even thuis bent en vluchtig weer je koffer in moet pakken. Jij blijft lekker op die roze wolk zitten!

You may also like