Home Vrijgezellenfeest De beste tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest

De beste tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest

by Redactie

Op de bachelor of bachelorette party zet je de aanstaande bruid of bruidegom nog even een dagje individueel in de spotlight. De traditie van dit feest gaat ver terug in de tijd. Al in de vijfde eeuw werden dergelijke feesten voorafgaand aan een huwelijk gehouden. Toen at men vooral samen en werd er getoast op het aanstaande bruidspaar. Tegenwoordig kun je met een feestje alle kanten op en mag deze een dag of zelfs langer duren! Waar moet je rekening mee houden als jij de organisatie op je neemt? Een aantal tips op een rijtje.

Tip 1: Organiseer het feestje niet vlak voor de bruiloft

Waar het vroeger normaal was om een vrijgezellenfeest een dag voor de huwelijksvoltrekking te laten plaatsvinden, zijn we nu van dat idee afgestapt. En dat is maar goed ook, want je wilt het bruidspaar fris en fruitig voor het altaar zien. De meeste feestjes vinden nu binnen één tot vier weken voor de bruiloft plaats. Zo kan iedereen optimaal genieten van het feest zonder het risico te lopen daar op de trouwdag de gevolgen van te moeten ondervinden.

Tip 2: houd rekening met de aanstaande bruid of bruidegom

Als je een vrijgezellenfeestje organiseert, wil je daar misschien wel een dolle boel van maken. Een dag om nooit meer te vergeten. Dat betekent echter niet dat je het op deze dag echt bont hoeft te maken. Zeker niet als de aanstaande bruid of bruidegom daar niet van houdt. Is hij of zij geen echte party animal? Duik dan ook niet het drukke nachtleven in. Er zijn genoeg andere dingen te bedenken waarbij iedereen zich kan vermaken. Per slot van rekening gaat het erom, dat degene waar het om draait een leuke dag beleeft.

Tip 3: Denk aan het budget

Hoe goedkoop of duur een vrijgezellenfeestje uitvalt, is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe de dag wordt ingericht. Vaak wordt uitgegaan van een budget van zeventig euro per persoon, alhoewel hogere bedragen ook steeds vaker voorkomen. Ga jij de dag organiseren, dan is het verstandig om hierbij stil te staan. Het laatste wat je zou willen, is namelijk mensen onbedoeld uitsluiten omdat voor hen het kostenplaatje te gek is. Weeg zoveel mogelijk opties af en inventariseer ook eens bij de gasten hoe zij erover denken.

Tip 4: Stel een programmaboekje samen

Niet iedereen is even nauw betrokken bij de organisatie van het feest. De meeste genodigden zullen dan ook geen helder idee hebben van wat hen te wachten staat. Om het voor iedereen duidelijk en overzichtelijk te houden, is een programmaboekje een goed idee. Zo gaat het vrijgezellenfeest meer bij iedereen leven, is het programma inzichtelijk en heeft elke gast na het feestje nog een leuk aandenken. Een aandenken naast al die foto’s die jullie die dag schieten, natuurlijk.

You may also like