Home Trouwlocaties De 7 meest bijzondere trouwlocaties van Nederland

De 7 meest bijzondere trouwlocaties van Nederland

by Redactie
De 7 meest bijzondere trouwlocaties van Nederland

Wanneer je gaat trouwen, wil je van je huwelijk natuurlijk de meest onvergetelijke gelegenheid maken. En dus ga je op zoek naar de locatie bij uitstek. In een ander artikel hebben we al een aantal soorten originele locaties op een rijtje gezet. Hieronder vind je de 7 meest bijzondere trouwlocaties van ons land.

Nummer 1: trouwen in de Amelandse vuurtoren

Het prachtige waddeneiland Ameland is het perfecte decor voor een bijzonder huwelijk. Van april tot november is het mogelijk om in de vuurtoren van Ameland te trouwen. De plechtigheid voltrekt zich op de tweede verdieping. Trouwen jij en je partner zonder genodigden? Dan kun je het helemaal hoog opzoeken en, in overleg, helemaal boven in de wacht trouwen. De imposante, 130 jaar oude vuurtoren biedt je een schitterend uitzicht over het eiland en de Waddenzee.

Nummer 2: de Rechtbank in Utrecht

Van jouw huwelijk een echt plechtig geheel maken? Trouw dan onder het toeziend oog van Vrouwe Justitia in restaurant De Rechtbank te Utrecht. Je huwelijksceremonie vindt plaats in de monumentale zaal. Het pand van de voormalige rechtbank is al eeuwen een begrip in Utrecht. Je gasten trakteer je hiermee op een bijzonder feest op een historische locatie. Het fijne is dat je hele huwelijksdag onder één dak plaatsvindt: van ceremonie tot diner en feest.

Nummer 3 en 4: trouwen tussen die dieren

Deze bekende dierentuin in Rotterdam biedt jou de mogelijkheid om je ja-woord te geven in het bijzijn van de meest bijzondere dieren. Welke worden jouw getuigen? Stel je voor: terwijl je je partner diep in de ogen aankijkt, zwemmen de haaien en zeeschildpadden in het aquarium nieuwsgierig voorbij. Een ervaring die met geen enkele andere te vergelijken is! In het Ouwehands dierenpark in Rhenen kun je in Afrikaanse of Aziatische stijl trouwen. Ga jij voor het gezelschap van de apen of de panda’s?

Nummer 5: bouw een feestje in een grot

Wie aan grotten denkt, denkt automatisch aan Valkenburg en dat is dan ook dé plek waar jij je huwelijk op die manier kan laten voltrekken. Net buiten het centrum van Valkenburg biedt De Feestgrot alle faciliteiten die jij je maar wenst op je grote dag. In de ondergrondse trouwzaal geef jij je partner het ja-woord. Daarna vier je je onvergetelijke trouwfeest in één van de feestzalen. Een spannende en zeer originele locatie!

Nummer 6 en 7: geef je ja-woord in een museum

De Mesdag Collectie in Den Haag geldt als een echte toplocatie. Je trouwt er op een historische plek, met uitzicht op het Vredespaleis! Daar kan toch niets tegenop? Zowel de huwelijksvoltrekking als het feest kan er plaatsvinden. Ook in het Openluchtmuseum Arnhem kun je volmondig ‘ja’ zeggen tegen je levenspartner. Het Openluchtmuseum is een plek waar het verleden écht leeft en jij nu ook je eigen, persoonlijke geschiedenis kunt gaan schrijven.

You may also like