Home Entertainment Bruiloftmuziek: hoe je op jouw feest iedereen laat swingen

Bruiloftmuziek: hoe je op jouw feest iedereen laat swingen

by Redactie
Bruiloftmuziek hoe je op jouw feest iedereen laat swingen

Muziek roept emoties op, versterkt herinneringen en verbindt mensen met elkaar. Niet zo gek dus dat jij waarschijnlijk, net als elk ander koppel dat op het punt staat te gaan trouwen, je hoofd breekt over de bruiloftmuziek. Het perfecte nummer op het geschikte tijdstip zet de puntjes op de i. Menigeen zal een traantje wegpinken wanneer Ed Sheeran zijn ballade inzet op het moment dat jij en je partner de openingsdans doen.

Muziek en de hoeveelheid genodigden op je bruiloft

Geen enkele bruiloft is hetzelfde en dus geldt ook voor de muziek dat daar geen standaarden voor bestaan. Ondanks de ‘top-……’ lijstjes die je vaak voorbij ziet komen. Houd je een kleine, intieme bruiloft? Dan spreekt het haast voor zich dat je geen big band inhuurt. En andersom is een solo-artiest niet op zijn plek in een zaal met een grote hoeveelheid genodigden. Muziek moet je gelegenheid niet overheersen, maar wel hoorbaar aanwezig zijn.

Muziek die past bij de stijl van jouw bruiloft

De omvang van je bruiloft speelt dus zeker een belangrijke rol. Maar dat is niet het enige. Hoogstwaarschijnlijk heb je de locatie van de huwelijksvoltrekking en het feest al vastgelegd. Trouw je op een strand of een andere romantische locatie? Dan kun je kiezen voor een kleine band met live muziek. Houd je je bruiloft klein en nodig je alleen de voor jou allerbelangrijkste personen uit? Dan past een solo-artiest weer perfect in die setting. En vier je je feest in een daarvoor bestemde feestzaal, met alles erop en eraan? Dan is die big band prima op zijn plaats.

Tijdens de ceremonie

Niet alleen tijdens het feest, ook tijdens de ceremonie zelf speelt muziek een belangrijke rol. Of je nu voor de gemeente of voor de kerk trouwt. Wanneer je kiest voor een kerkelijke ceremonie, is er meestal ruimte voor zes tot acht nummers. Wordt jouw huwelijk voor de gemeente voltrokken? Dan zijn dit er meestal drie tot vijf. Uiteraard overleg je dit van tevoren met degene die jullie in de echt zal gaan verbinden. Denk bij het uitkiezen van de nummers met je partner na over liedjes die jullie als koppel beschrijven of anderszins een bijzondere boodschap hebben.

Wanneer je geen live muziek wilt

Alhoewel het een flinke portie extra sfeer met zich meebrengt, ben je natuurlijk geenszins verplicht om op je bruiloft live muziek te laten spelen. Je kunt namelijk ook samen met je partner een playlist samenstellen. Daar gaat best wat tijd in zitten, maar het is ook heerlijk om samen aan dit ‘project’ te werken en ondertussen vele herinneringen op te halen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk het inhuren van een DJ. Een DJ is vaak ervaren in het draaien van verschillende soorten genres en kan deze gedurende de avond naar wens ook aanpassen.

You may also like