Home Trouwverzekering Alles over je trouwverzekering

Alles over je trouwverzekering

by Redactie

Aan jullie grote moment gaat maandenlange voorbereiding vooraf. Ongeduldig tel je af naar de dag van je leven. Alhoewel je alles tot in de puntjes regelt, kan er natuurlijk altijd sprake zijn van onvoorziene omstandigheden. Zo kan het zijn dat je je huwelijksdag moet annuleren of uitstellen. Of dat je de dag zelf plotseling moet afbreken of onderbreken. Scenario’s waar je liever niet aan denkt, maar die nooit helemaal uit te sluiten zijn. Met een trouwverzekering zijn de door jou gemaakte kosten voor die dag goed verzekerd.

Lage kosten, toch goed verzekerd

De prijs van een trouwverzekering hangt af van hoe duur jouw bruiloft is. Het betreft altijd een percentage van 1% tot 1,5% ten opzichte van het totaalbedrag. Vergeleken met de kosten van een geheel huwelijk is een trouwverzekering dus maar een klein bedrag. Eigenlijk is een trouwverzekering een soort van evenementenverzekering die verschillende financiële schades vergoedt. Wees je ervan bewust dat het annuleren of staken van je bruiloft in verband met zeer slecht weer niet standaard is meeverzekerd. Je kunt dit wel aan je verzekering toevoegen, maar dan betaal je daar een extra bedrag bovenop.

Welke zaken vallen onder een trouwverzekering?

Sluit je een trouwverzekering af, dan ben je verzekerd tegen het totaalbedrag. Denk daarbij aan uitgaven die je doet in verband met de locatie, catering entertainment, fotograaf etcetera. Maar ook wanneer je als bruid of bruidegom schade aan je kleding ondervindt. Ook is eventuele schade aan je huwelijkscadeaus tot een bepaald bedrag inbegrepen. Dit geldt dan tot en met de dag na de bruiloft. En wordt er een genodigde ziek of komt hij of zij vlak voor de bruiloft zelfs te overlijden? Ook dan zijn je annuleringskosten gedekt.

Wees alert bij het afsluiten

Bovenstaande beschrijving van zaken die onder een verzekering vallen, geldt in de meeste situaties. Echter kunnen verschillende verzekeraars ook verschillende polisvoorwaarden stellen. Let daarom altijd goed op wanneer je een bruiloftverzekering afsluit. Ook zaken waaraan je zelf debet bent worden niet vergoed. Komen jij of je partner niet opdagen op de grote dag? Dan zijn de kosten alsnog voor eigen rekening. Ook in het geval dat een cateraar of accommodatie failliet gaat, kun je dit bijna nooit verhalen op je trouwverzekering.

Geldt de trouwverzekering ook in het buitenland?

Ja en nee. De verschillende trouwverzekeringen zoals hierboven beschreven gelden enkel en alleen in Nederland. Wil je in het buitenland gaan trouwen, dan is wel mogelijk om je ook daarvoor te verzekeren. Echter sluit je dan een speciale verzekering af. Voor een trouwverzekering met buitenlanddekking betaal je twee tot drie procent van het totaalbedrag van je huwelijk, mits je binnen een EU-land trouwt. Bouw jij je feestje nóg verder weg, dan moet je rekenen op drie tot vier procent.