Home Benodigdheden 6 tips voor de decoratie van jouw bruiloft

6 tips voor de decoratie van jouw bruiloft

by Redactie
6 tips voor de decoratie van jouw bruiloft

Decoratie heeft altijd iets feestelijk en het past dan ook perfect bij een bruiloft. Bijna iedere bruiloft heeft tegenwoordig wel een thema en dat kan je in kleur laten terugkomen in de decoratie. Uiteraard heeft iedereen een eigen voorkeur en smaak, maar als het om een bruiloft gaat mag het best een beetje meer zijn. Hieronder staan een paar tips.

1. Witte ballonnen

Het mag ook beslist een andere kleur zijn, maar ballonnen geven sfeer en jong en oud zijn er gewoon gek op. Ballonnen zijn ook relatief goedkoop en je kan ze overal gebruiken waar het paar zich op die bijzondere dag zal begeven. Ballonnen zijn er ook in diverse vormen en met bedrukking, dus je kan er alle kanten mee op. Om het echt feestelijk te maken kan je ook een aantal ballonnen met helium vullen, dan kan je prachtige slingers maken of ook het plafond een feestelijke aanblik geven. Een bruiloft zonder witte ballonnen is bijna ondenkbaar.

2. Decoreren met lampionnen

Sfeer creëer je ook met licht en decoreren met lampionnen is dan erg feestelijk. Zowel binnen als buiten geven lampionnen iets extra’s en tegenwoordig is ook aan veiligheid gedacht. Wil jij dat gevoel meemaken als alle gasten ineens verrast ‘ooh’ roepen als het standaardlicht even uitgaat en de lampionnen zelfstandig voor de verlichting zorgen? Lampionnen zorgen ervoor dat iedereen blij wordt omdat ze gepaard gaan met leuke herinneringen.

3. Love birds

Een paar jaar geleden werden ze een hit en sindsdien zijn ze ook niet meer verdwenen. De love birds kunnen als thema dienen voor een bruiloft, maar ook als decoratie. Dat kan van een afbeelden op de trouwkaart tot wellicht als afbeelding op de slingers en ballonnen. De birds zie je ook steeds vaker op de bruiloftstaart of bijvoorbeeld op de borden of de servetten. Meer symbolisch dan een stel love birds is tenslotte niet mogelijk voor een bruiloft.

4. Sfeerlichten

Sinds de ontdekking van led is sfeerverlichting bij een bruiloft veel eenvoudiger geworden. Uiteraard heb je de lampionnen al geregeld, maar ook op tafel wil je sfeer zien. Kaarsen zijn wel mooi maar niet echt ongevaarlijk op een bruiloft, waar de vrolijkheid ook nog wel eens tot ongelukjes wil leiden. Kies dan voor de vele opties die aan candlelight doen denken maar in feite uit lampjes bestaan. Weer een groot voordeel van de moderne verlichting. Niet alleen jullie zelf zullen blij worden van sfeervolle verlichting, ook de fotograaf zal je dankbaar zijn!

5. Rookbommen

Ja, je leest het goed. Rookbommen zijn inmiddels zeer trendy als decoratie voor unieke trouwfoto’s. Kan jij je het al voorstellen. Op de achtergrond van jullie mooiste foto of video komen een paar rookbommen in de juiste kleuren ter ontploffing. Wel even de windrichting checken en op de juiste plaats gaan staan.

6. Het huwelijksbord

Ook een echte trend is een bord bij de ingang van de feestlocatie waarop behalve de aankondiging van de bruiloft ook nog een paar andere, vaak grappige, aankondigingen staan vermeld. Op die manier hebben niet alleen de gasten een leuke binnenkomer maar bezorg je ook toevallige passanten nog eens een verdiende glimlach.

You may also like