Home Eten 5 heerlijke hapjes om te serveren tijdens jullie trouwfeest

5 heerlijke hapjes om te serveren tijdens jullie trouwfeest

by Redactie
5 heerlijke hapjes om te serveren tijdens jullie trouwfeest

Op jullie trouwdag willen jullie natuurlijk alles uit de kast halen. Op deze speciale dag mag het aan niets ontbreken. Jullie dag wordt speciaal omdat jullie hier veel aandacht aan besteden. Aandacht voor jullie kleding, voor wie er bij jullie speciale dag aanwezig zijn en voor het organiseren van een onvergetelijk bruiloftsfeest. En dus ook aandacht voor wat jullie gasten te eten krijgen. Met deze heerlijke hapjes verrassen jullie iedereen!

1. Champagnetaart

Bij een feestelijke bruiloft horen bubbels! Natuurlijk kunnen jullie samen met jullie gasten proosten op het leven en de liefde met een heerlijke champagne. Maar jullie kunnen ook eens voor iets heel anders kiezen. Bij steeds meer patissiers kunnen jullie kiezen voor een prachtige en overheerlijke champagnetaart. En als je het helemaal in stijl wilt afmaken, serveren jullie deze feestelijke taart met een mooi glas champagnethee. Eens iets heel anders maar minstens zo feestelijk! Zeker weten dat dit jullie gasten verrast!

2. Lollipop

Wat belangrijk is van een hapje op een trouwerij is dat het gemakkelijk te eten is. Kleine hapjes, die je kunt eten zonder dat je veel servies nodig hebt en zonder dat je knoeit. Iedereen is tenslotte feestelijk gekleed en daar wil je geen vlekken op. Een lollipop is de lolly anno nu en

bij uitstek geschikt voor bruiloften. Je kunt deze lollipops bijvoorbeeld laten versieren met biologische eetbare bloemen zoals viooltjes, rozenblaadjes of jasmijn. Gemakkelijk te eten en heerlijk feestelijk!

3. Amuse in een glaasje

Waar jullie zeker ook rekening mee moeten houden is de wensen van jullie gasten. Steeds vaker minderen mensen het eten van vlees. En gelukkig zijn er heel veel kleine hapjes zonder vlees. Zo kun je kleine glaasjes vullen met een variatie op de Italiaanse salade caprese. Dit is gemakkelijk gemaakt met wat rucola, mozzarella, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. En om het nog smaakvoller te maken besprenkel je de salade in het glaasje met een klein beetje crèma di balsamico. Zo kun je nog veel meer lekkere hapjes in een glaasje presenteren!

4. Minihamburgertje

De liefde tussen jullie is zoet. En dat zijn de hapjes op een huwelijksfeest ook vaak. Als jullie op zoek zijn naar een tegenhanger van al dat zoet, serveer dan minihamburgers. Zorg wel dat ze zo mini zijn dat jullie gasten deze in een hap(je) kunnen opeten en het fingerfood minihamburgertje steelt de show. Ook hier kun je, naast de traditionele hamburger, een vegetarische variant van serveren zodat al jullie gasten kunnen genieten!

5. Oesters

Als je echt wilt verrassen op jullie huwelijksfeest is het niet moeilijk. Dan kiezen jullie ervoor om oesters te serveren. Kakelverse oesters. Oesters stralen luxe uit. Als je ervan houdt zijn ze onweerstaanbaar lekker! En stel dat jullie trouwen op het strand, bij de zee, dan zijn oesters  bijna onmisbaar. Het is een licht verteerbaar hapje en past prima bij een lekker glas bubbels. Echt feestelijk!

Met deze hapjes wordt jullie bruiloftsfeest extra feestelijk. Het moet tenslotte een dag zijn die jullie en jullie gasten niet snel gaan vergeten. Kosten noch moeite worden gespaard! Maar jullie moeten toch rekening houden met jullie budget. Dan is het wel handig om inzicht te hebben in wat de ‘dag van jullie leven’ gaat kosten. Dan weet je ook waar jullie eventueel meer of minder geld aan willen uitgeven. Gelukkig zijn er genoeg feestelijke hapjes zoals een amandelstaaf of heerlijke bonbons die passen binnen ieders budget. Zo kunnen jullie kostenbewust en zorgeloos jullie droomdag vieren, samen met al jullie familie en vrienden!

You may also like