Home Trouwlocaties 3 tips voor het versieren van je trouwlocatie

3 tips voor het versieren van je trouwlocatie

by Scott
3 tips voor het versieren van je trouwlocatie

Het besluit is genomen: dit leven gaan jullie samen doorbrengen, wat er ook gebeurt. De trouwdatum is geprikt en je weet al waar jullie elkaar het jawoord gaan geven. Maar hebben jullie ook al besloten hoe jullie die locatie willen versieren? Als je in een gemeentehuis of kerk trouwt, dan zal je daar niet al te veel over na hoeven denken. Maar als jullie liefde wordt gevierd in een feestzaal, restaurant of kasteel, dan kun je gaan bedenken welke stijl je wilt neerzetten. Bespreek met de locatiebeheerder welke decoraties mogelijk zijn en volg deze 3 tips voor het versieren van jouw trouwlocatie. 

Versieren trouwlocatie tip #1 – Verzorg decoraties binnen én buiten

Als de bruiloft binnen wordt gegeven, verdient die ruimte natuurlijk de meeste aandacht. Versier het gangpad en het altaar, de dinertafels, de stoelen… Maar vergeet niet ook buiten de decoraties te verzorgen: het eerste wat gasten bij aankomst zien zijn namelijk de parkeerplaats en de ingang van het gebouw. Zet bijvoorbeeld ballonnen of bloemen neer en een welkomstboog- of bord. Zo weten je gasten ook meteen waar ze moeten zijn. Vindt de volledige bruiloft buiten plaats? Kies dan voor een prieeltje of een mooie tent voor de huwelijksvoltrekking met versierde stoelen voor jezelf en je gasten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld linten of tule.

Versieren trouwlocatie tip #2 – Bepaal vooraf het thema en/of kleurenpalet

De uitstraling van je trouwlocatie wordt grotendeels bepaald door de decoratie en de kleur hiervan. De combinatie van zwart met goud is chic en gewaagd, die van wit met pastelkleuren is stijlvol en rustig. Kleurrijke types kiezen misschien het liefst voor een regenboogbruiloft. Wil je een thema inzetten, dan kun je denken aan ‘vintage’ met bijpassende accessoires, ‘reizen’ (leuk als jullie elkaar tijdens het backpacken zijn tegengekomen), ‘circus’ als jullie acrobatisch zijn aangelegd of ‘sprookje’ als je van jouw trouwdag echt iets fabelachtigs wilt maken. Leef je in elk geval lekker uit met de bruiloft versiering!

Versieren trouwlocatie tip #3 – Denk aan versiering voor overdag en ’s avonds

Veel bruiloften vinden zowel overdag als in de avond plaats. De versiering van overdag kan natuurlijk blijven staan. Maar wanneer het donker wordt zal daar verlichting aan moeten worden toegevoegd. Er zijn genoeg opties: lampen met bijzondere lampenkappen, grote kandelaars, lichtjessnoeren, lampionnen of honderden waxinelichtjes. Houd bij het gebruik van vuur wel rekening met de brandveiligheid en vraag bij de locatiemanager na of kaarsen überhaupt zijn toegestaan. Anders zijn elektrische kaarsjes altijd nog een optie.

Denk je qua versiering helemaal klaar te zijn voor jouw grote dag? Dan is het tijd om een onvergetelijk bruidsfeest te organiseren.

You may also like